Elektrita ärid jäid tühjaks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi elekter anti tagasi lubatust tunduvalt varem, oli Grand Hotel Viljandi söögisaal kolmapäeva lõuna ajal suletud.
Kuigi elekter anti tagasi lubatust tunduvalt varem, oli Grand Hotel Viljandi söögisaal kolmapäeva lõuna ajal suletud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kolmapäeva ennelõunal olid Viljandi kesklinnas mitme ettevõtte aknad pimedad ja uksel rippus silt, et kliente ei teenindata, sest elektrit pole.

Nädalapäevad tagasi oli Eesti Energia saatnud Viljandi kesklinna ettevõtetele teate, milles hoiatas, et 2. veebruaril kella 9—13 on plaaniline voolukatkestus. Et kindlama elektrivarustuse tagamiseks tehtavad hooldus- ja remonditööd pidid kestma suisa neli tundi, otsustasid mõned ettevõtjad klientide teenindamisest loobuda.

Nii seisis Tartu tänava äärse Toidutare uksel teade, et 2. veebruaril on söögikoht elektrikatkestuse tõttu suletud. Samasugune silt oli lõuna-buffet’ ärajäämise kohta üles pandud ka Grand Hotel Viljandi fuajees.

Ettevõtted

Hotell pidi tavaliselt üsna populaarse lõuna-buffet’ kolmapäeval ära jätma, sest ilma elektrita ei ole võimalik klientidele süüa valmistada.

«Meid hoiatati, et katkestus kestab neli tundi, aga tegelikult võttis see umbes tunnikese,» rääkis hotelli vastuvõtujuht Krista Varm. «Võib-olla oleksime saanud selle buffet’ siiski ära teha, kui oleksime teadnud, et katkestus on nii lühike.»

Tema sõnul põhjustas elektrita jäämine hotellile tüli veel sellega, et kliendid pidid kolmapäeval hommikust sööma varem ja lisaks tuli kõik arveldused juba enne kella üheksat ära teha. Kliente tuli juba eelmisel päeval hoiatada, et kolmapäeval on maja mõne tunni jooksul pime, ning see tähendas ettevõttele lobitööd.

Inimeste teenindamisest pidi vähemalt katkestuse ajaks loobuma ka Lossi ilusalong, mis hoidis uksed kinni kolmapäeval kella 13-ni. Sealse töötaja sõnul ei ole võimalik voolukatkestuse ajal kedagi teenindada, sest enamik töövahendeid nõuab elektrit. Nii tuli salongi personal tööle mõni tund tavalisest hiljem.

Ei saanud hoiatustki

Samuti Lossi tänaval, ilusalongist mõne meetri kaugusel paiknev Viljandi kohvik jäi sealse klienditeenindaja sõnul kolmapäeval kella 11 paiku tunniks ajaks vooluta ilma mingi hoiatuseta. Tema sõnul oli valdav osa pirukatest ja kookidest selleks ajaks juba valmis, kuid suppide ja praadide pakkumisega oli raskusi.

Sama saatus tabas Tartu tänaval tegutsevat City Lounge’i, mis jäi samuti ennelõunal elektrita ega saanud selle kohta enne mingit teadet. Omanikul ei jäänud muud üle kui riputada uksele elektrikatkestusest teatav silt ja söögikoht mõneks ajaks sulgeda.

Muul ajal ei saa

Eesti Energia pressiesindaja Marina Bachmanni sõnul pole elektrivõrgule tähtsaid hooldustöid võimalik teha sel ajal, mil ettevõtted on suletud.

«Selles piirkonnas ei ole ainult äri-, vaid ka kodukliendid, kellele põhjustab ebameeldivusi see, kui vool kaob hommikul vara või õhtul pärast kella viit, nii et nad ei saa tööle minekuks valmistuda või perele süüa teha,» põhjendas Bachmann äritegevust segavaid katkestusi.

Pressiesindaja kinnitusel on elektrimeestel töötamiseks vaja võimalikult palju valgust ning varahommikul ja hilisõhtul oleks neil ohtlik tegutseda.

«Praegu on õhtud ja hommikud nii pimedad, et me peame neid töid tegema päeval. Nii on tagatud meie töötajate turvalisus,» sõnas Bachmann.

Pressiesindaja ütles, et Eesti Energia palub vabandust kõigilt klientidelt, kellele hooldustöödega ebameeldivusi põhjustati, ning palub ettevõtjatel nendesse mõistvalt suhtuda.

TEATAMINE

Eesti Energia peab plaanilistest voolukatkestustest üldjuhul ette teatama vähemalt kaks päeva.
• Teada antakse kuupäev ja katkestuse alguse kellaeg ning maksimaalne pikkus, mis on arvestatud plaanitud tööde mahust lähtudes.
• Hooldus- ja remonditöid ei ole võimalik vältida või tegemata jätta, samuti pole kõiki töid võimalik teha voolu all või voolu ümbersuunamisega.
Allikas: Eesti Energia

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles