Võimuerakond tõstis Viljandimaa kandidaadid nimekirjas kõrgele

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi
Jürgen Ligi Foto: Priit Simson

Parlamendivalimisteks koostatud Reformierakonna üleriigilise nimekirja esiviisikusse pääsenud kandidaatidest astub koguni kaks valimistulle Viljandi- ja Järvamaal.

Kui erakonda juhib valimistel Harjumaal kandideeriv partei esimees ning praegune peaminister Andrus Ansip, siis teisena on partei üleriigilises nimekirjas siinse piirkonna esinumbriks seatud rahandusminister Jürgen Ligi. Neljas on nimekirjas endine Viljandi linnapea ja praegune riigikogu fraktsiooni esimees Peep Aru.

Piirkonna nimekirjas on kolmandana üles seatud kunagine Paide linnajuht ning riigikogu liige Tõnis Kõiv. Üleriigilises pingereas on tema 25. kohal. Ringkonnas neljandal, kuid riiklikus reas 16. positsioonil on praegune Viljandi linnapea Kalle Jents.

Reformierakonna Viljandi- ja Järvamaa nimekirja kuuluvad veel endine Järva maavanem Üllar Vahtramäe (riiklikus nimekirjas 63. koht), Suure-Jaani vallaametnik Jüri Hansen (46), Viiratsi vallavanem Sulev Kannimäe (36), arst ja riigikogu liige Tõnu Juul (48) ning Janno Lehemets (71) ja Kristjan Kõljalg (64).

Reformierakond seab valimisteks üles kogu Eestis 125 kandidaati.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles