Repliik. Üks 5310 hulgas

Margus Haav
, Sakala ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Haav
Margus Haav Foto: Elmo Riig / Sakala

Päikesekuningas Louis XIV-le kuulub lause: «Riik – see olen mina.» Muide, ega see väga vale olnudki. Kuningas tegeles riigis tõepoolest kõigega. Vähemalt proovis seda teha. Iseküsimus on, mis sellest välja tuli.

Tänapäeval armastatakse öelda: «Riik – see oleme meie.» Ja väga valus on vaadata, kuidas riigi enda esindajad sellele pisitasa mulda peale kraabivad. Mingil kummalisel põhjusel on lõhe «meie» ja «nende» vahel kuidagi liiga suureks veninud. Keda sa ikka süüdistad. Aga kui näiteks küberkaitsespetsialist Ilmar Raag läheb endast välja ajakirjaniku meili teel saabunud küsimuste peale, siis mida oleks temalt oodata tõelise küberkriisi korral?

Selles valguses läks mul süda soojaks statistikaameti kodulehekülge vaadates. Ilma igasuguse irooniata. Jah, statistikast igavamat asja annab otsida. Aga kui mõnusalt on seda seletatud! Tuhanded inimesed otsisid ja leidsid põnevusega statistikat oma nime kohta. Mina sain teada, et 2016. aasta 1. jaanuaril oli nimi Margus 5310 mehel ja see oli populaarsuselt 14. mehenimi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles