Judokad täiendasid oma diplomikuhja

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Simon Drõgin (paremal) sai loosi tahtel vastasteks ainult lätlased ning tuli nende alistamisega toime.
Simon Drõgin (paremal) sai loosi tahtel vastasteks ainult lätlased ning tuli nende alistamisega toime. Foto: Erakogu

Tartus teoks saanud Kaimu Keeraku nimelisel laste juudopäeval ning täiskasvanutele peetud mälestusvõistlustel said viljandimaalased hulga kõrgeid kohti.

Möödunud laupäeval laste juudovõistlustel kaasa teinud nelja vanuseklassi noorsportlaste tööpäev oli pikk. Eesti klubide judokatele pakkusid konkurentsi läti, leedu, valgevene, poola, vene ja soome omad ning viimased võistluspaarid pääsesid tatamilt alles kell 21.

Viljandi spordikooli ja klubi Taifu treeneri Viljar Kanneli sõnul domineerisid lätlased, soomlased ja leedulased ning eestlased said medalite jagamisel vähe kaasa rääkida. Seetõttu hindas ta viljandimaalaste tulemusi kõrgelt.

Hulga peale kogusid meie judokad kaks esikohta, kolm teist ja kaks kolmandat kohta ning said lisaks veel kaks viiendat ja kaks seitsmendat tulemust.

A-klassi turniiril oli Kristiina Soop alla 57-kiloste neidude kaalus viies ning Toomas Soop vähem kui 50 kilo kaaluvate noormeeste seas seitsmes.

Õigusemõistjad eksisid

Noormeeste B-klassis lõpetas Aivar Russki alla 55-kiloste kehakaalus viiendana. Treeneri jutu järgi tegid kohtunikud avaringis talle liiga, diskvalifitseerides ta vale tehnika kasutamise eest. «Videolt vaadates saime kohtunike eksimusele kinnitust, ehkki oli teada, et otsust ei muudeta,» kõneles treener.

Miinusringist pronksikohtumisele pääsenud Aivar Russki pidi seal tunnistama tallinlase Marti Volti paremust.

C-klassis mahtusid paremate sekka Viljandimaa tüdrukud. Kehakaalus alla 28 kilo sai teise koha Triinu-Liis Sepp ning sama tulemusega lõpetas alla 36-kiloste kaalus turniiri Rebeca Lotta Aasmäe. «Rebeca ja lätlanna finaal oli tasavägine. Paraku andsid kohtunikud pärast lisaaega võidu Serafima Nazarovale,» selgitas treener Viljar Kannel.

Kahes kaalus finaali

Viljar Kanneli jutu järgi serveeris meeldiva üllatuse alla 44-kiloste kaalus võitnud Pille-Riin Lahesalu, kes oli millegipärast loositud ka 48-kiloste kehakaalu turniiritabelisse. «See oli Pille-Riini päev,» tõdes treener.

Lahesalu jõudis finaali ka 48-kiloste seas, ent pidi seal tunnistama tartlanna Merly Tähe paremust. Kolmandana lõpetas Kristel Naelso, kes oli kaotanud poolfinaalis hilisemale võitjale, ent alistas medalimatšis venelanna.

Kuldmedali sai D-klassi kuuluv Simon Drõgin, kes kohtus kaalus alla 42 kilo loosi tahtel ainult lätlastega. «Simon maadles väga kindlalt,» kiitis treener.

Samas vanuserühmas teenis Raido Õnne alla 46-kiloste kaalus pronksi ja Martin Oksa tuli vähem kui 30 kilo kaaluva 37 poisi seas seitsmendaks.

Pühapäeval Tartus peetud Kaimu Keeraku täiskasvanute ja juunioride mälestusvõistlustel osales Viljandi spordiklubist Taifu kolm neidu.

Vähem kui 48 kilo kaaluvate neidude hulgas tuli teiseks Svetlana Kazantseva. Kehakaalus alla 57 kilo oli Ragne Varblane kolmas ning Kristiina Soop viies.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles