Kuhu võiks sahamees kuhjata lumevalli?

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumevallid aia taga.
Lumevallid aia taga. Foto: Erakogu

Ööl vastu neljapäeva sadas Eestis maha paks lumi ning teehooldajatel ja majaomanikel tuli hoolitseda selle eest, et sõidu- ja kõnniteedelt oleks lumi ära lükatud. Üks anonüümsust palunud viljandlanna kirjeldas «Sakalale» oma tänast hommikut ja muret tema aiavärava taha kuhjatud lumehunnikuga.

Ärkasin hommikul saha vilkuri peale ja aimasin voodist ärkamata, et ilmselt on, mida lükata!? Kiikasin aknast välja - fantastiline talv, õunapuudel ilus paks lumi, aed nii ilus, puhas ja valge...

Vaatasin siis tänava poole nö garaaži värava taha ja mida ma näen: kui tore, lumememme alumist palli ei peagi ise veeretama sest sahk on teinud oma töö, aga kas peab ta selle palli just värava taha jätma???

Loomulikult ma kühveldan lume oma värava tagant ja pean hea seisma, et kõnnitee oleks teatud kellaajaks puhastatud, aga hetkel tundub veidi ülekohtune selliste vallide ja pallide kokku lükkamine ning minu värava taha jätmine!

Saan aru, et pole võimalik kõikide väravataguseid jälgida ja seista selle eest, et ei tekiks sinna kerget valli seoses sõidutee puhastamisega, aga ikkagi sahamees võiks natuke jälgida ja vaadata, kuhu ta midagi maha jätab! Pealegi on enne väravaid vaba maad ligi 20 m ja pärast väravaid samuti ligi 15 m, kas on raske see suurem lumi kuskile sinna poetada või jätta, ta ju ometi näeb kui suureks on kuhjunud see lumekogus saha ees?

Lihtsalt tahan teada, kas lumelükkaja firmal on õigus jätta poole meetri kõrguseid valle ja meetriseid lumepalle minu värava taha?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles