Kõpu mõisas valmivad Udmurdi pelmeenid

Fotomeenutus 2007. aastast, kui Soomaal Karuskosel korraldati päev, kus tutvustati udmurtide kultuuri ja toitu.

FOTO: Henn Soodla

Soome-ugri toidukultuuri seltsi liikmed valmistavad pühapäeval kõigi huviliste pilgu all Kõpu mõisas Udmurdi pelmeene ja Karjala pirukaid.

Ürituse ühe eestvedaja Ljudmila Ruukeli sõnul tutvustatakse sel sündmusel toite, mida teevad soome-ugri rahvad. Kõik huvilised saavad pühapäeval kell 14 koguneda mõisa ja osaleda ka ise nende toitude valmistamisel.

Udmurdi pelmeene tegev Ruukel selgitas, et nimetatud toitude valmistamiseks kulub kaks-kolm tundi ning siis räägitakse ka sellest, millisel määral soome-ugri rahvaste toidukultuur erineb või sarnaneb.

Toidupäev on osa sel nädalavahetusel kestvast "Unustatud mõisate" külastusmängust.

    Tagasi üles