Wimkas lajatatakse luulega

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Malinit on täna Viljandise oodata.
Jaan Malinit on täna Viljandise oodata. Foto: Sille Annuk

Wimka jätkab juba sügisel alustatud luuleõhtute sarja. Laupäevasel «Luulelajatusel» tulevad oma loomingut tutvustama koguni kolm luulehärrat Tartust ning üks peaaegu kohalik poetess. 

Üles astub Jaan Malin esinejanimega Luulur, kes on oma luulet jaganud mitmel pool Euroopas. Teda iseloomustab omalaadne esinemisstiil ja hirmsate häälte tootmine. Esinejate seas on ka Karl Kivastik ja Mardikas, kes on ehk enim luuleüritusi väisanud räpparid Eestis. Nende muusikaline rühmitus 615 on korraldajate kinnitusel lüüriliselt huvitavamaid räppgruppe Eestis. 
Aleksandra Tšoba on mulluse luulesündmuse «Poetry Slam« võitja nii Viljandis kui Tallinnas. Eelmisel aastal jõudis ta debüütkogu «Armastus vaikib mind maha» avaldamiseni, mille eest nomineeriti ta 2014. aasta Betti Alveri kirjandusauhinnale.
«Kindlasti mitte ei hakka luulega lajatamine Wimkas võlu kaotama, sootuks vastupidi, see kogub vaid hoogu,» kinnitas «Luulelajatuse» üks korraldajaid Angela Tikoft ning soovitas kõigil, kes juba käinud Wimkas luuleõhtuid nautimas, kui ka neil, kes seda veel teinud pole, seada laupäeva õhtul sammud Wimkasse mõnusast atmosfäärist ja loomingust osa saama. Luuleõhtu algab kell 19, luule lugemisega alustatakse pool tundi hiljem.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles