MULK ÜTLEP VÄLLÄ: Mulgi märki otsmen

Kalle Gaston
, esimõtlei
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Gaston
Kalle Gaston Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Nõnna nigu egäl puul Eestin, otsive kah Mulgimaa omavalitsuse oma märki või muudsan keelen brändi, mis tuus võõrit just nende valda. Muudku otsive ja otsive, aga ei lövvä. Mia ole sedä miilt, et omavalitsusjuhte kammitsep julgusepuudus või irm äbisse jäijä, kui tetä midägi omamuudu või esiki ullumiilset. Ometi tahave inimese nätä ja kogede midägi esierälikku  ja omalaadset sellen üitsluisen ja paikapantu ilman.

Üte lauba ommuku olli Abja-Paluojan uligaane puult uulitselaterna posti otsa tõmmatu jalgratas. Sii olli nõnda ilus ja paslik sääl, et ma kujute ette, kuis terve uulits võis olla täüs egäsugutsit kondimooturige sõiduriistu. Ärgites rohilest mõtlemist ja puha.

Mõisakülän om lätipuulsen küllen pallu risttiisit, kun liiklus om nulli lähiksen. Sinna võis panna päeväpatareide ja anduride pääl tüüteve valgusvoori – nalla kui pallu. Jutt säänsidest veidü ulliksist ettevõtmistest lääs ku kulutuli nii eestlaste ku lätliste sehen laiali.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles