Võrtsjärve veetase langeb paar sentimeetrit ööpäevas

Kristiina Baum
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selleks, et nautida suvemõnusid peavad Võrtsjärve äärde sõitnud suvitajad end tänavu rannapiirist mitmekümne meetri kaugusele sisse seadma. Kuuga langeb veetase veel ligi 50 sentimeetrit.
Selleks, et nautida suvemõnusid peavad Võrtsjärve äärde sõitnud suvitajad end tänavu rannapiirist mitmekümne meetri kaugusele sisse seadma. Kuuga langeb veetase veel ligi 50 sentimeetrit. Foto: Elmo Riig / Sakala

Limnoloogiakeskuse juhataja Ain Järvalti sõnul on Võrtsjärve praegune veetase viimase kümne aasta üks madalamaid. Kuuma jätkudes alaneb tase veelgi ning see tähendab suuri ebamugavusi nii kaluritele kui suvitajatele, talvel satuvad löögi alla aga kalad.

Nii Vaibla, Valma kui Ulge rannas on veepiir ujujate hinnangul kevadega võrreldes taandunud meeter kuni poolteist ja selleks, et natukegi ujuda saaks, tuleb pikalt kõndida.

Vanasauna supluskohas sõpradega suvitav Kristi Kullamaa kurtis, et ujumiskohast otse vette ei pääse, sest seal on mudane. Tema sõnul võib ujuma minna mööda liivast põhja sadakond meetrit eemal asuvalt muulilt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles