Maavanema ametikoht – pall on sotside käes

Priit Toobal
, riigikogu liige, Keskerakond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Toobal
Priit Toobal Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

LUGEJATELE ei ole kindlasti enam üllatus, et Eesti Keskerakond pooldab maavanema institutsiooni kaotamist ja maavalitsuste ümberkorraldamist. Sellest ideest ja võimalikest lahendustest on räägitud nii meedias kui riigikogu saalis. Igas parlamendierakonnas on poliitikuid, kes on sellega igati päri.

Seoses Viljandi maavanema peatse vahetumisega on taas paslik arutleda selle üle, kui suur on üldse maavanema roll ning kas Reformierakonna ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna valitsuselt võiks oodata selle institutsiooni kaotamist.

Maavanema ametikoht on seni andnud valitsuserakondadele mugava võimaluse oma parteid kohapeal tugevdada. Reformierakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) maavanemad on osanud oma võimalusi hästi ära kasutada ning on häbenemata riigiametniku positsiooni toel koduerakonna hüvanguks palju ära teinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles