Meistrimees, kes annab tuleleegile kindla kodu

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuhalaane külamajja ehitas paari aasta eest tulekolde omakandimees Aivar Visnap. Selle töö juures oli tal abiks poeg Robert, kes isaga seltsis müüri ladumas käib. Ahju ja kamina sisemusega saab ta hästi hakkama, aga välismüüri pottsepp veel pojale ei usalda.
Tuhalaane külamajja ehitas paari aasta eest tulekolde omakandimees Aivar Visnap. Selle töö juures oli tal abiks poeg Robert, kes isaga seltsis müüri ladumas käib. Ahju ja kamina sisemusega saab ta hästi hakkama, aga välismüüri pottsepp veel pojale ei usalda. Foto: Sigrid Koorep

«Me tõimegi just materjali ära. See oli katusel ja läbimärg. Ja ise niisamuti, ninaots ka tilgub,» lausus Tuhalaanest pärit pottsepp Aivar Visnap, kellel vihm ei lasknud korstnapitsi meisterdada. See tähendas, et tööriistad tuli kokku korjata ja Ramsi lähedal asuvalt objektilt selleks korraks koju sõita.

«Ühe korstna otsa võtsin juba maha, aga hakkas uuesti sadama,» kõneles pottsepp telefonitsi edasi ning tähendas, et ta ei jää korstna kõrvale valvesse, sest ilm võib õhtuni sajune olla.
Vihmaga korstnapitsi teha ei saa. See on välitöö – katusest väljapoole ulatuva korstnaosa meisterdamine.

Et see töö kuivemat ilma ootama jäi, ei tähendanud Aivar Visnapile siiski hõlpu. Tema tegemiste loetelu on pikk: püsti panna kaks korstnat Ramsis, kaks korstnaotsa Viljandis ja üks Pollis, üht väheke krohvida ja parandada ning ehitada kamin ja ahi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles