Varguskatse päädis tagaajamisega tänaval

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Et Velo&Moto kauplus asub tiheda liiklusega Vaksali tänava ääres, pidid tagaajajad leedulasi jälitades tükk aega siksakitama liikuvate autode vahel.
Et Velo&Moto kauplus asub tiheda liiklusega Vaksali tänava ääres, pidid tagaajajad leedulasi jälitades tükk aega siksakitama liikuvate autode vahel. Foto: Marko Saarm

Neljapäeval üritasid kaks leedulast varastada Viljandis Valu­oja oru nõlval tegutsevast Velo&Moto kauplusest jalgratast, kuid poe pidajad nabisid nad kinni.

Viljandi kriminaaltalituse juhi Meelis Ringi sõnul sisenesid Leedu kodanikud, 34-aastane Stankus ja 42-aastane Valerij poodi neljapäeva keskpäeval ning uurisid seal pakutavat kaupa. Hetkel, mil müügisaali teenindaja oli veidi eemal riiuli varjus, haaras üks meestest ukse lähedalt jalgratta ning püüdis koos sellega parkla poole pageda.

Seda märgates tõstis müüja hädakisa ning hüüdis appi teise teenindaja, samuti alumisel korrusel viibiva poe juhataja ja mehaaniku. Lisaks ühines nendega üks viljandlasest klient.

Kambakesi takistati ühe varga tee parklas seisva autoni ning nabiti ta maja lähedal kinni. Teist meest pidid kohalikud tiheda liiklusega Vaksali tänaval siksakitades tükk maad taga ajama. Lõpuks saadi tal Riia maantee kalmistu juures kraest kinni ja murti ta maha.

Välismaalaste autost leiti terve hulk esemeid, millest vähemalt osa võib olla varastatud.

Veidi pärast juhtunut ilmus sotsiaalvõrgustikus Facebook Velo&Moto kontole foto leedulaste auto salongi surutud sinivalgest jalgrattast CUBE. Juuresolevas tekstis kutsuti inimesi üles pilti jagama, et saada aimu, kellele sõiduriist võiks tegelikult kuuluda. Tund hiljem teatati juba sealsamas, et ratta omanik on leitud. Sakala andmetel pärines ratas Tartu A&T Spordi kauplusest, kuhu klient oli selle hooldusesse toonud. See lubab oletada, et tabatud leedulased on professionaalsed vargad.

Meelis Rink rõhutas siiski, et kinnipeetute tausta alles uuritakse ja veel on vara raudkindlalt öelda, kas nende hingel on veel teisigi Eestis toime pandud vargusi. Küll aga avaldas ta kiitust poes tööl olnud noortele meestele, kes oma vara visalt kaitsesid. «Eriti kiiduväärt on minu meelest see, et ka üks kõrvalseisja ruttas appi,» sõnas ta.

Viljandi kriminaaltalitus algatas juhtunu asjaolude väljaselgitamiseks kriminaalmenetluse. Lõuna  ringkonnaprokuratuuri taotlusel andis kohus loa kinnipeetud meeste vahistamiseks eeluurimise ajaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles