Miljon tegi ranna paremaks

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seltskond noori nautis eile pallimängu ja head ilma. Esiplaanil viskab palli Laura Raba, taga vasakult Anne-Liis Pärna, Janar Õunap, Raul Kaljula
ja Myleen Tammoja uue kividega sillutatud platsi taustal.
Seltskond noori nautis eile pallimängu ja head ilma. Esiplaanil viskab palli Laura Raba, taga vasakult Anne-Liis Pärna, Janar Õunap, Raul Kaljula ja Myleen Tammoja uue kividega sillutatud platsi taustal. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi järve ääres peesitajad ja plaaži kõrval patseerijad naudivad ilusat ilma. Heasse rannapuhkusse on linn tänavu oma panuse andnud ligikaudu miljoni krooniga.


Praegu puhkusel viibiv linnamajandusameti juhataja Priit Vihuri pidas eile jalgratta kinni, et vastata küsimusele, mida sel aastal on ranna heaks tehtud.

Korrastati rannaala ning plaažile veeti ligi 400 kantmeetrit liiva, nüüd hõlmab liivane osa ehitustöid teinud Suja Ehituse andmeil üle 3000 ruutmeetri. Sademevee ärajuhtimiseks rajati drenaaž, et liiv ei valguks järve ning ülalpool randa ei tekiks suuri loike.

Vesiflirdi kõrvale ehitati kividest väike väljak ning jupike teed, millest pool on asfalteeritud ja pool kividega sillutatud.

Kas nii sündis ka Viljandi järve randa promenaad?

«Promenaadi ehitavad praegu kõik,» lausus Vihuri. «Mina nii uhkelt ei ütleks. See on tee, kus saab jalutada, ratta ja rulaga sõita ning rulluisutada.»

Paari aasta pärast on Vihuri sõnul lootust, et tee kasvab pikemaks ja ulatub Tartu maantee servast Pika tänava otsani.

«Tänavu on linn Viljandi randa investeerinud 930 000 krooni ja rohkem tegemisi sel aastal plaanis pole,» ütles Vihuri. «Selle kõrval käib plaanilise tööna vesikasvude niitmine, mis tõstab kogusumma miljoni peale.»

Eile mopeediga sõites suvitusmelu kontrollinud Vaido Vaher ütles, et politseinikud käivad rannast läbi mitu korda päevas.

Rannalised on end tema hinnangul hästi üleval pidanud, kuid keelata on tulnud inimesi, kes ei oska alkoholita head ilma nautida. Avalikus kohas ja seega rannaski ei tohi alkoholi tarvitada ega joobnuna viibida. Keelu eirajaid ootab kuni 6000 krooni suurune trahv või 30-päevane arest.

Vaher lausus, et inimeste korralekutsumiseks jätkub enamasti politseiniku märkusest, kuid igal suvel tuleb mõnda rannalist ka karistada. Teinekord piisab ajaviitjatel pelgalt politseiniku märkamisest, et pudelid ära koristada.

Vanemkonstaabel nentis, et üks asi on purjuspäi teisi häirida, kuid teisalt võivad vedelema jäetud pudelid puruneda ning sedasi ohtlikuks muutuda.

Vaher tõdes, et suurem osa suve seisab veel ees ning kui ilm lubab, toob folgipidu palju rahvast randa.

Rannavalvet alustas tänavu Viljandis uus firma, pealinnast pärit Articard Security, kelle pakkumise tunnistas linnavalitsus riigihankel kõige soodsamaks.
Linn sõlmis lepingu kolme aasta peale. Igal aastal läheb kolmekuine rannavalve linnale maksma 239 998 krooni.

Juuni algusest augusti lõpuni on lepingu järgi Viljandi järve ääres üks valvur iga päev kella 9—24 ning kella 11—19 hoiab puhkajatel silma peal ka vetelpäästja. Paala järve ääres töötab iga päev kella 11—19 üks rannavalvur.

Viljandi järve ääres eile tööl olnud rannavalvur teatas, et suvi on alanud rahulikult ja probleeme pole olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles