Võhma pingutab maakonna laiendamise nimel

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Allikad: Võhma linnavalitsus, Sakala

Võhma plaani järgi võiks Viljandimaa elanike arv kasvada ligi tuhande inimese võrra, sest linn meelitab endaga liituma Järvamaal asuvat Imavere valda, nelja Türi ja üht Suure-Jaani valla küla. Naabrid pole saadud ühinemiskutse üle sugugi õnnelikud.

«Eks me kindlasti arutame seda kutset,» jäi Imavere valla volikogu esimees Eve Okas diplomaatiliseks. Samas tuletas ta meelde, et jaanuaris arutas volikogu võimalikke liitumisplaane, ent siis Viljandi poole liikumine välistati.

«Diskuteerisime volikogus sel teemal ja leidsime, et liikumine võiks olla Tallinna-Tartu maantee poole ehk siis kas Järvamaale Koigi valla või teisele poole jääva Põltsamaa valla poole,» selgitas Okas. Võhma linna ja Kõo vallaga liitumist Okas ei välistanud, ent andis mõista, et selleks peavad Imavere elanikud teadma, mida head see neile kaasa toob. Praegu Imavere volikogu liikmetel selline analüüs puudub.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles