Supluskohtades on puhas vesi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Terviseameti andmetel on mõlemas Viljandimaa ametlikus ujumiskohas Viljandi ja Paala järve rannas vee kvaliteet väga hea.


Suplusvee hindamiseks analüüsitakse, kui palju on selles enterokoki ja E.coli baktereid, ning vaadatakse, kas selles ei leidu sinivetikaid või muud reostust. Ehkki mõlemad kontrollitavad bakterid on väga tavalised ja elavad inimeste soolestikus, viitab nende suur sisaldus vees võimalikule fekaalsele reostusele.

Sotsiaalministri määruse järgi arvatakse siseveekogu vesi väga hea kvaliteediga olevaks juhul, kui soole enterokokkide sisaldus 100 milliliitris jääb alla 200 ja E.colil alla 500. Viljandi järve rannas olid need näitajad 13. mail võetud proovides vastavalt 2 ja 6 ning Paala järve ääres 1 ja 5.

Terviseamet võtab supluskohtadest suve jooksul proove veel vähemalt kolmel korral. Nende tulemusi saab jälgida internetilehel www.tervisekaitse.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles