Tippsekretär 2010 on Hele-Riin Kutsar

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sekretäride kutsemeistrivõistluse võitis Hele-Riin Kutsar (vasakul) Olustvere teenindus- ja majanduskoolist.
Sekretäride kutsemeistrivõistluse võitis Hele-Riin Kutsar (vasakul) Olustvere teenindus- ja majanduskoolist. Foto: sekretar.ee

Teisipäeval lõppenud sekretäride kutsemeistrivõistluse parimaks tunnistati Hele-Riin Kutsar Olustvere teenindus- ja majanduskoolist.



Võitja polnud edukaim rollimängus, kuid paistis silma heade tehniliste oskustega, mis on sekretäritööks vajalikud. «Arvan, et võistlusel osalenutel ei tohiks küll tööturul hakkama saamisega probleeme tulla,» oli osalejate tasemega rahul žürii esinaine Piret Veski, kes on Eesti juhi abi ühingu liige ning töötab osaühingus Tschudi Shipping Company.

Võistlusel «Tippsekretär 2010» tuli teiseks Marja-Liisa Schmidt ja kolmanda koha sai Karin Jukk, mõlemad õpivad Tartu kutsehariduskeskuses.

Selgitamaks, kes on 20 osalenust parim sekretäriõpilane, pidid võistlejad tõestama oma teoreetilisi teadmisi ja arvuti kasutamise oskust. Lisaks tuli läbi rollimängu tõestada võimet hakkama saada ootamatu ja keerulise olukorraga.

Selleks oli appi palutud näitleja Evelin Pang, kes mängis pretensioonikat inimest, kes nõudis viivitamatut kohtumist sekretäri juhiga. Žürii esinaise Piret Veski sõnul said peaaegu kõik võistlejad ülesannetega kenasti hakkama ning eri koolide õpilaste tase oli väga ühtlane.

«Varem on erinevused koolide vahel olnud väga suured, nüüd oleks nagu kõik võistlejad ühest koolist olnud,» kiitis Veski.

Võistluse «Tippsekretär 2010» esikolmiku tüdrukud said esimest korda võistluse ajaloos auhinnaks sekretäri kutsetunnistuse.

Kutsemeistrivõistluse korraldasid elukestva õppe arendamise sihtasutus Innove, Eesti juhi abi ühing, riiklik eksami- ja kvalifikatsioonikeskus ning Tallinna majanduskool. Innove korraldab sel kevadel üle kümne kutsemeistrivõistluse Eesti eri koolides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles