FARIŠTAMO ELLER Kliimakindla majanduse seadus seisab majanduse, mitte kliima eest (1)

Farištamo Eller
, Loomuse kommunikatsioonijuht
Copy
8. mail esitlesid seaduse sisu kliimaminister Kristen Michal (keskel), kliimaministeeriumi kantsler Keit Kasemets (vasakul) ja rohereformi asekantsler Kristi Klaas (paremal).
8. mail esitlesid seaduse sisu kliimaminister Kristen Michal (keskel), kliimaministeeriumi kantsler Keit Kasemets (vasakul) ja rohereformi asekantsler Kristi Klaas (paremal). Foto: Mihkel Maripuu

Eelmise nädala kolmapäeval, 8. mail nimetas kliimaminister Kristen Michal nõndanimetatud kliimaseadust esimest korda kliimakindla majanduse seaduseks, öeldes justkui muuseas, et seni kasutusel olnud "kliimaseadus" olla olnud lihtsalt töönimi.

Väljatöötamiskavatsus kinnitati kliimaseaduse väljatöötamiseks – arvamusrännakud, ideekorjed, arutelud ja muu säärane toimusid ikka kliimaseadusele toetudes. Üle aasta kestnud avalikkuse kaasamine sai läbi ja seejärel tulemust esimest korda avalikkusele esitledes anti teada ka seaduse justkui tühisest nimemuudatusest. Aga need on ju sisuliselt kaks täiesti erinevat kontseptsiooni!

Kliimaseaduse eesmärk on suunata majandust nõnda, et see ei panustaks kliimamuutusesse. Rõhutan: ei panustaks. Kliimakindla majanduse seaduse eesmärk on muuta majandus ja majanduskasv selliseks, et see kliimamuutustele vastu peaks. Rõhutan: vastu peaks.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles