Repliik: Kuidas küla kutsale...

, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katrin Johanson
Katrin Johanson Foto: Elmo Riig / Sakala

Kes meist poleks vahel võtnud endale üle jõu käivaid kohustusi? Avastatakse ju ikka, et trennigraafik on ülemäära tihe, laenukoorem ülearu suur või töö valmimise tähtaeg liiga lähedal. Mõnikord peame tunnistama, et jääme jänni isegi igapäevaste ülesannetega, mis on ikka konti mööda olnud.


Küllap on tänavune lumerohke talv pannud ristluud valutama nii mõnelgi inimesel, kes muidu on oma kodu ukseesise puhtakslükkamist võtnud kui värskendavat virgutusvõimlemist. Ühtviisi on olnud hädas nii majaomanikud kui omavalitsused.



«Sakala» päris oma eelmise nädala veebiküsitluses lugejatelt, kuidas nad on rahul oma kodukoha teede ja tänavate talihooldusega. Muidugi mõista ei pretendeeri sellise küsitluse tulemused tõsiseltvõetava uuringu tiitlile, kuid mingi pildi rahva arvamusest annavad need ometi.



Selgus, et üle kuuekümne protsendi vastanutest oli kas olukorraga rahul või mõistis, et loodus võib olla mitu nädalat järjest võimsam kui nende valla- või linnahooldus.



Sel nädalal andis Viljandi teada, et hakkab korrale kutsuma majaomanikke, kes oma krundiga piirnevaid kõnniteid puhtana ei hoia. Loodetavasti mõistab ka linnavalitsus, et mõnikord on loodus võimsam vanamemmest, kelle lapsed on võõrsil ja õueesine tuisuhommikuti umbes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles