Suitsuandur on paljudes kodudes

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märtsis kontrollis päästeamet kodudes tuleohutust.
Märtsis kontrollis päästeamet kodudes tuleohutust. Foto: Aivar Aotäht

Lõuna-Eesti päästekeskuse järelevalveteenistuse inspektorid kontrollisid möödunud aastal suitsuanduri olemasolu ja õiget paigaldust Lõuna-Eesti kuue maakonna ligi 3000 majapidamises. Rikkumisi leiti 71 korral.


2009. aasta teisel poolaastal kontrolliti suitsuanduri olemasolu, nõuetekohast paigaldust ja anduri töökorda Jõgevamaal, Põlvamaal, Tartumaal, Valgamaal, Viljandimaal ja Võrumaal kokku 2798 majapidamises.

Peamised vead oli, et suitsuandurit ei olnud kruvidega lakke kinnitatud (seisis kapi peal või sahtlis) või oli see paigutatud liiga toa nurka. Suitsuandur tuleb kinnitada kruvidega lakke, nurkadest vähemalt poole meetri kaugusele, sest suits tõuseb lae alla kõige kõrgemasse punkti ning hajub nurkadest mööda. Nurka või seinale paigaldatud suitsuandur rakendub tööle alles siis, kui toas on juba väga palju suitsu.

Suitsuandurite olemasolu kontrolliti korteriühistute kaudu, kes teavitasid sellest korteriomanikke, sotsiaalkorterites, ehitise kasutuslubade kooskõlastamisel, avalduste alusel tuleohutusnõuete rikkumisel ning tulekahju tekkepõhjuste selgitamise või analüüsi käigus.

Kontrolli jätkatakse ka tänavu ning selle eesmärk on kindlaks teha, kuidas inimesed nõuet täidavad ning kuidas on suitsuandur paigaldatud. Eelkõige on suitsuandur vajalik inimese enda ja tema naabrite ohutuse huvides.

Suitsuandur on kodudes kohustuslik alates 1. juulist 2009.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles