Eakad vabatahtlikud käisid ministri vastuvõtul

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Asta Jaaksoo
Asta Jaaksoo Foto: Peeter Kümmel / Sakala

August Kitzbergi muuseumi perenaine Asta Jaaksoo on üks nendest eakatest vabatahtlikest, kes eile sotsiaalministeeriumis pidulikul vastuvõtul käisid.


Sotsiaalminister Hanno Pevkur ütles: «Tänasime vastuvõtul inimesi, kes pika elu jooksul on igapäevase töö kõrval pidanud oma südameasjaks Eesti kultuuri, meie ajaloo ja traditsioonide elushoidmist.»



«Asta Jaaksoo on teinud oma elutöö kodukandi kirjaniku August Kitzbergi elu ja loomingut uurides,» ütles külaelu eestvedaja Helve Joon. «Põlise mulgi ja kodu-uurijana tunneb ta siinset rahvapärimust, kombestikku, kirjandusega seotud paiku ja muistelugusid.»



Minister oli kutsunud pealinna 53 eakat vabatahtlikku, kes on end kultuuritööle pühendanud. Peale Asta Jaaksoo olid Viljandimaalt vastuvõetute hulgas kaks tantsujuhti — Maie Roosimaa Viljandist ja Aino Kõgel Kõo vallast.



«Ilus ikka, et meie tegevust on märgatud ja meid meeles peetakse,» lausus Kõo valla eakas tantsujuht Aino Kõgel.



Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles