Kui kaasa on muusa

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üle poole sajandi koos. Täna Sakala keskuses avataval näitusel «Kuldne skulptuurisuvi» saab näha Ilme ja Riho Kulla skulptuure autorite endi valikul. Viljandi viimaste aastakümnete mahukaim skulptuurinäitus jääb avatuks suvehooaja lõpuni.
Üle poole sajandi koos. Täna Sakala keskuses avataval näitusel «Kuldne skulptuurisuvi» saab näha Ilme ja Riho Kulla skulptuure autorite endi valikul. Viljandi viimaste aastakümnete mahukaim skulptuurinäitus jääb avatuks suvehooaja lõpuni. Foto: Elmo Riig / Sakala

Harva kohtab nii südamlikke, toredaid ja elurõõmsaid inimesi kui Ilme ja Riho Kuld. Ütlemata karismaatiline kunstnikepaar on kõrgest east hoolimata loominguliselt heas vormis.

Kunstiteadlane Juta Kivimäe on öelnud, et meisterliku materjalitunnetusega Ilme Kulla lüürilised naisfiguurid on pälvinud alati publikumenu, Riho Kuld aga on oma pingestatud dünaamiliste kompositsioonidega üks tähtsamaid eesti skulptuuri uuendajaid.

Viljandlastele on kindlasti tuttavad järve ääres asuv Riho Kulla pronksist «Jooksja», raamatukogus paiknev Ilme Kulla puuskulptuur ning veel kaks puuskulptuuri, mis on koha leidnud Viljandi raekojas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles