Repliik: Kolm eurot minut

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiina Sarv
Tiina Sarv Foto: Elmo Riig / Sakala

Tööpäevade hommikupoolikul võtab ühes Eesti kommertstelekanalis kõnesid vastu selgeltnägija, mõnikord naine, mõnikord mees. Vastused on varnast võtta kõigile küsimustele: kas abikaasa ikka armastab, kuidas lapsel eksamid lähevad, kas palgatõusu on loota, kas tasub loteriipiletit osta, mis tervisel täpselt viga on, kas sõita sõbrannale külla sel või järgmisel nädalavahetusel ja nii edasi, ja nii edasi.

Pole kuigi pikalt suutnud seda saadet vaadata, sest huumorimeel saab otsa. Ei tea ka, mis kõneminut maksab, aga kindlasti pole sellise universaalse tarkuse jagamine odav. Kõige rohkem paneb hämmastama see, et olen näinud sel kuumal liinil vastamas ka doktor Viktor Vassiljevit. Ilmselt piirdub tema siiski rohkem meditsiiniteemadega, kuigi diplomeeritud arsti ülesastumine sellises rohkem kui kahtlases saates tekitab iseenesest küsimusi. Ilmselt kehtib siingi põhimõte «Raha ei haise».

Üks ennenägemata hea ennustaja, kes isegi mobiiltelefoni võngete kaudu suudab talle helistanu keha biovälja määratleda, küsib igatahes minuti eest 3 eurot ehk 46.94 Eesti krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles