Uudsed prügimahutid jõudsid Viljandisse

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kauge tänav 28 maja juurde paigaldati kolm uudset prügimahutit.
Kauge tänav 28 maja juurde paigaldati kolm uudset prügimahutit. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eile astus Viljandi nende linnade sekka, kus on kasutusele võetud suures osas maa sisse kaevatud ja lukustatavad prügikonteinerid.


Firma Adelan Prügiveod paigaldas kolme korterelamu juurde üheksa jäätmete sügavkogumismahutit. Soome tootjafirma Molok nime tõttu on ka mahuteid molokiteks nimetatud.



Kauge tänav 28 ühistu sai kaks 3-kuupmeetrist ja ühe 5-kuupmeetrise mahuti. Suurem on mõeldud segaolmejäätmetele, ühte väiksemasse pannakse pakendid ning teise vanapaber.



Reinu tee 10 ja Riia maan­tee 28 said mõlemad ühe 5-kuupmeetrise ja kaks 1,3-kuupmeetrist mahutit.



Osaühingu Adelan Prügiveod müügiesindaja Toomas Vaidla ütles, et taotlusi on tehtud  veel ja mahutitele tuleb Viljandis lisa.



Nagu ta rääkis, ulatub kaks kolmandikku 2,6 meetrit kõrgusest mahutist maa sisse. Suvel hoiab see jäätmed jahedas ning talvel ei lase külmuda. Mahuti kaaned käivad lukku, nii et võõrad ei saa oma prügi sinna sokutada ega prügikastis sobrada.



Prügifirma saab mahutit tühjendada ilma luuki avamata



Tugevast plastist konteineri garantii on kümme aastat ja sinna sisse käivatel kogumiskottidel kaks aastat.



«Soomes on need mahutid olnud kasutusel juba 15 aastat ja peavad endiselt hästi vastu,» lausus Vaidla. «Korraliku hoolduse puhul kestavad ka kogumiskotid garantiiajast mitu korda kauem.»



Kauge tänav 28 ühistu juhatuse liige Vladimir Kopõltsov tõi välja, et uued konteinerid on puhtamad ning esteetilisemad kui senised ning aitavad raha kokku hoida.



«Arvutasime välja, et tänu uutele mahutitele säästame aastas prügiveoga 18 500 krooni,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles