Surnud inimese vara visati maanteele

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suur hulk prügikottidesse pakitud vanu rõivaid vedeles eile maantee ääres. Nende omanik on küll teada, kuid sellest pole koristamise juures abi.
Suur hulk prügikottidesse pakitud vanu rõivaid vedeles eile maantee ääres. Nende omanik on küll teada, kuid sellest pole koristamise juures abi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täispikkuses artikkel ilmus 11. detsembri «Sakala» paberväljaandes.

Eile vedeles suur hulk prügikottidesse pakitud vanu rõivaid Viljandi piiri lähedal Põltsamaale viiva tee ääres. Ehkki esemete omanik on teada, ei saa teda koristama sundida, sest ta on üle poole aasta surnud olnud.

Saarepeedi valla majandusnõunik Maire Toomsalu on maanteekraavi või metsa alla viidud prügikottide sortimises juba väga vilunud. «Mul on selleks lausa eraldi kindad,» selgitas ta. Linnalähedase valla töötajana tuleb tal tihti selgeks teha, kes on prügikoorma tema territooriumile vedanud. Enamasti on see pärit Viljandist.

Eile hommikul sai ta taas vihje prügikoorma kohta. See oli tõenäoliselt toodud auto järelkäru või kaubikuga. Paljude teiste prügistajatega võrreldes oli seekordne tegutseja eriti jultunud. Ta oli sõitnud linna piirist vaid poole kilomeetri kaugusele ning sinised prügikotid siis otse suure maantee äärde maha tõstnud.

Maire Toomsalu sõitis sündmuskohale, tõmbas kindad kätte ja asus otsima andmeid selle omaniku kohta. Enamasti peitsid prügikotid endas vanu rõivaid, kuid oli ka tapeedijääke. Toomsalu sõnul leidub prügis alati midagi, mis omanikuni juhatab. Nii oli seegi kord.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles