Repliik: Erilised õpetajad

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiina Sarv
Tiina Sarv Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Muusikaõpetaja Maarika Reimandi õpilased nopivad võistlustelt heliloominguauhindu nagu pohli sügisesest metsast. Enamasti on tegu Võhma muusikakooli lastega.

Kas sinna väiksesse paika on mingil imekombel sattunud eriliselt andekad noored? Kindlasti mitte. Pigem on asi juhendajas, kes koos kolleegidega suudab süüdata lastes sädeme, mis paneb nad looma ja loomisest rõõmu tundma.

Teine näide on kodu-uurimise vallast. Ma ei suuda seniajani mõista, kuidas on ajalooõpetaja Imbi-Sirje Torm pannud nii paljud tavalise maakooli lapsed innukalt oma kodukandi Heimtali minevikku uurima ja sel teemal nõnda huvitavaid töid kirjutama.

Aste kõrgemale minnes jõuame endise Jakobsoni gümnaasiumi kunstiõpetaja Rein Grünbachini. Kas keegi on kokku lugenud, mitu tema õpilast on sisse pääsenud kunstiakadeemia ülikitsast uksest, mille taha on jäänud isegi Tartu ja Tallinna tunnustatud erikoolide lõpetanud?

Sellised õpetajad on haruldus. Meie õnn, et neid haruldusi leidub ka Viljandimaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles