Poodlejad panid kinni eramute väljasõiduteed

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uku keskust uudistamas käinud inimesed parkisid eramajade väravaesised tundideks kinni.
Uku keskust uudistamas käinud inimesed parkisid eramajade väravaesised tundideks kinni. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Viljandi Uku tänava elanikud kurdavad, et eelmisel nädalal avatud kaubanduskeskust uudis­tama tulnud inimesed parkisid oma autod eramajade väravate ette nii, et see takistas liikumist.

«Neljapäeval, kui keskus avati, oli Uku keskuse juures väga palju autosid ning nägin kaks korda, kuidas minu väravaesine oli kinni pargitud,» rääkis Uku tänava elanik Margus London.

Siis ta politseid välja ei kutsunud, küll aga tegi ta seda laupäeval, kui väravast ei pääsenud välja poolteist tundi. «Kutsusin politsei ja kui autoomanik keskusest välja tuli, tegi politseinik talle suulise hoiatuse,» lausus London.

Majaomaniku sõnul olevat autoomanik öelnud, et kuna seal oli ainuke vaba koht, ei tulnud talle meeldegi, et ta sinna parkides millegi vastu eksib.

«Suhteliselt ebamugavaks on meie elu tehtud, vähemalt esimestel päevadel,» nentis London. «Loodame, et see suur tunglemine ikka rahuneb.»

Tema sõnul on uuel nädalal tänava liikluskoormus kahanenud. «Tulemas on aga jõulud ja paljud inimesed ei ole Uku keskuses veel käinud.»

Kiri linnavalitsusele

Linnavalitsusega Margus London veel ühendust võtnud ei ole, aga kui autojuhid peaksid ka järgmisel nädalal tema väljapääsu sulgema, kavatseb ta selles küsimuses linnavõimudega ühendust võtta.

«Oleme siin teistega arutanud, et kui niimoodi edasi läheb, nagu eelmisel nädalal oli, tuleb kiri kirjutada ning see linnavalitsusse saata,» ütles ta.

Lahendusena näeb London liiklusmärkide paigaldamist. «Me tahame ka edasi elada, ei hakka ju keegi sellepärast ära kolima. Või peab Uku keskus oma parkalt laiendama, et kõik autod ära mahuksid.»

Londoniga samal tänaval elav Karl Matson lausus, et eelmisel nädalal ei saanud ta otse oma maja hoovi minna, vaid pidi kõnniteel autodest mööda lipsama. «Inimesed võiksid tähelepanelikumad olla ning veenduda, et nad ei pargi keskuse läheduses elavate inimeste sissesõite täis, sest see tekitab pahameelt,» rääkis Matson.

Viljandi linnavalitsuse majandusameti juhataja Reevo Maidla jutu järgi pole elanikud säärase probleemiga ei tema ega osakonna poole pöördunud. «Keskuste avamisega on ikka nii, et algul on palju inimesi, kes tulevad uudistama,» nentis Maidla.

Ei liiklusmärkidele

Kui parkijad Uku tänava elanikele ka edaspidi tüli teevad, peab linnavalitsus ametniku sõnul sekkuma. Maidla ütlemist mööda saaks keskuse juurde üles seada peatumist ja parkimist keelavad liiklusmärgid. «Aga igasugust liikluskorralduse muudatust on Viljandis väga raske teha,» lisas ta.

Karl Matsonile keelavate liiklusmärkide idee ei meeldi, sest need hakkaksid ka kohalike elu häirima. «Parem oleks muidugi, kui saaks peatuda. Lihtsalt need, kellel on juhiluba taskus, peaksid teadma, et hooviväravate ette parkida ei tohi,» ütles Matson. Tema hinnangut mööda oli vangla palju rahulikum naaber kui praegune keskus.

Uku keskuse juhataja Kristel Miileni andmetel mahub keskuse parklasse 128 autot.

«Avamise ajal oli uudistajaid hästi palju ning pargiti ka tänavatele, aga praeguseks on tänavatele parkimine vähenenud,» rääkis ta.

Miileni sõnutsi on siiski veel vara öelda, kas parklat tuleks suurendada, sest keskus on olnud avatud vaid nädala ning selle põhjal parkimiskohtade vähesuse kohta järeldusi teha ei saa. «Aga kindlasti hoiame sel silma peal ning kui tekib vajadus parkimiskohti lisada, tuleb mõelda, mis variandid meil on,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles