Repliik: Meeldiv üllatus

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katrin Johanson
Katrin Johanson Foto: Elmo Riig / Sakala

Rohkem ringi käinud ja ilma näinud inimesed teavad rääkida, et majandusraskustest hoolimata pole tung suurte kaubanduskeskuste hulludele päevadele vaibunud ning poodlemise käigus soetavad paljud inimesed ikka träni, millega nad hiljem midagi peale ei mõista hakata.


Ostma ei aja inimesi ainult reklaam. Et aastaid on toodangu omahinnale kaubandusvõrgus soolaseid summasid juurde lisatud, siis nüüd sama kaupa õiglase hinnaga saades tundub see odav.



Kõik me oleme näinud televiisorist kaadreid kasukas prouadest, kes virnade kaupa tualettpaberirulle kaenla alla suruvad, või meestest, kes odava televiisori nimel kaaskodanikke jalge alla tallavad.



Selle taustal oli meeldiv tõdeda, et siinse tehnikapoe eilne soodusmüük ei pannud ühtki viljandlast tolmuimejaihaluses inimväärikust kaotama, trügima või meeleheitlikult krabama. Vastupidi, avamise järel ukse peal paratamatult tekkinud ummikus anti üksteisele teed.



Loodetavasti jääb meie armas väikelinn ka edaspidi ilusalt inimlikuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles