Ratturid pääsesid teenitud puhkusele

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi rattaklubi rattur Josten Vaidem. Pilt on tehtud mullu Viljandis peetud rattakrossil.
Viljandi rattaklubi rattur Josten Vaidem. Pilt on tehtud mullu Viljandis peetud rattakrossil. Foto: Herki Helves

Koos Eesti sügiskrosside sarjaga lõppes jalgratturite hooaeg. Lõppvaatus tõi kahele Viljandi rattaklubi kasvandikule, Ilona Tasasele ja Josten Vaidemile võidukarika.

Kaheksast osavõistlusest koosnenud jalgratturite sügiskrosside sarja kaks viimast mõõduvõttu peeti möödunud nädalavahetusel. Laupäeval sõideti Nõmmel Tallinna lahtiste meistrivõistluste arvestuses ning päev hiljem Viljandimaal Karksi vallas Paanikse rajal.

«Sari algas septembris Sindis, kuu aja jooksul peeti eri profiili ja tehnilise raskusega radadel kaheksa võistlust,» selgitas Viljandi rattaklubi treener Marek Johanson.

Laupäeval Tallinnas peetud sügiskrossi trassi nimetas Johanson tehniliselt võrdlemisi lihtsalt läbitavaks, ent kiireks. Osalejaid üllatas seekord päikseliselt mõnus sügisilm.

Tallinna lahtiste meistrivõistluste sõitudes teenisid Viljandi klubist klassivõidu Ilona Tasane, Kristjan Johanson ja Josten Vaidem klassides N-12, M-16 ja M-18. Poodiumi kolmandale astmele pääses 12-aastaste tüdrukute sõidul osalenud Kristel Sandra Soonik.

Pühapäeval kogunesid ratturid klubi Cosmos kutsel Karksi valda Paaniksele hooaja viimasele mõõduvõtule.

12-aastaste tüdrukute seas vormistas Ilona Tasane järjekordse esikohaga endale ühtlasi sügiskrosside sarja üldvõidu. Tema treeningu- ja eakaaslane Kristel Sandra Soonik oli nagu päev varemgi kolmas ning lõpetas sama tulemusega ka kokkuvõttes. Selle vanuseklassi noormeeste sõidul oli Erki Laanemäe pühapäevasel võistlusel viies ning laupäeval kaheksas, kuid sarja kokkuvõttes sai kolmanda koha.

Kaks Viljandi klubi noormeest lõpetasid Karksi valla mägisel rajal peetud krossi oma vanuserühmas teisena. Vändralase Kristen Kivistiku järel teise juuniorina üle lõpujoone pääsenud Josten Vaidemile tähendas see sügiskrossisarja üldvõitu.

Kristjan Johanson pidi samuti tunnistama Vändra ratturi paremust nii Paaniksel peetud võistlusel kui sarja koondtabelis, kus M-16 klassi kuuluv viljandlane pälvis samuti teise koha.

«Nüüd saavad noored puhata, sest seitse kuud väldanud võistlushooaja järel on tarvis akusid laadida, et hakata mõne aja pärast valmistuma tulevaks aastaks,» lausus Viljandi rattaklubi noortetreener Marek Johanson.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles