Vallavolikogu liige võttis löömise omaks

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abja vallavolikogu liige Kaupo Välba
Abja vallavolikogu liige Kaupo Välba Foto: Elmo Riig / Sakala

Prokurör otsustas lõpetada Abja vallavolikogu liikme Kaupo Välba kriminaalasja, kuid mees peab maksma riigile oma eksimuse hüvitamiseks 4350 krooni.


Volikogu liiget kahtlustati selles, et eelmise aasta 19. aprillil tungis ta Abjas Mulgi kõrtsis kallale 23-aastasele Kunnar Kukele. Kuke väitel peksis mees teda rusikatega ning põhjustas umbes viiesentimeetrise peahaava.



Ringkonnaprokurör Marja-Liina Talimaa otsustas kriminaalasja lõpetada avaliku menetlushuvi puudumise tõttu, sest Välba süü pole suur ning teda on võimalik mõjutada kriminaalkaristust kohaldamata.



Kriminaalmenetluse lõpetamise määruse järgi on ta nõustunud maksma oma eksimuse heastamiseks riigile 4350 krooni. Kui Välba seda summat 29. aprilliks ei tasu, annab seadus prokurörile õiguse menetlust uuendada.



«Kriminaalasja lõpetamisel avaliku huvi puudumise tõttu peab isik mingil moel oma süüd möönma, vastasel korral poleks ta nõus riigituludesse raha maksma,» lausus Talimaa.



Süü omaksvõtt on kirjas ka kriminaalmenetluse lõpetamise määruses, kus märgitakse, et Välba vastutust kergendavaks asjaoluks on puhtsüdamlik kahetsus.



«Parem selline märge teo toimumisest kui lihtsalt järjekordsed Abjas levivad kuulujutud, mis andnuks Välbale vabaduse ülbuseks ja eneseõigustamiseks,» oli kannatanu Kunnar Kukk lahendiga päri. «Peavigastus ja kallaletung ei ole tühiasjad. Hea, et juhtum lahenduse sai.»



Kaupo Välba on varemgi samal moel süüdistustest pääsenud. 2004. aasta 23. veebruarist pärineva kohtumäärusega lõpetati menetlus Välba ja tema kahe kaasosalise suhtes avaliku huvi puudumise tõttu, kuid kõik kolm võtsid süü omaks. Kohtu ette sattusid nad eriti jõhkra kuritahtliku huligaansuse eest, mis seisnes inimese pikaajalises peksmises käte ja jalgadega ning talle kerge kehavigastuse põhjustamises.



2006. aastal kahtlustati Välbat ühe noormehe lõualuu puruks löömises, kuid toona lõpetati kriminaalasi süü tõendamatuse tõttu. Viga saanud noormees ajalehes kallaletungi ei eitanud, kuid teatas, et asi on lõpetatud ja Välba vastu tal pretensioone pole.



Kaupo Välba jättis «Sakala» esitatud küsimustele vastamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles