Aita valida parim toode või teenus! (2)

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Milline võiks olla tänavune kõige parem Viljandimaa päritolu toode või teenus?
Milline võiks olla tänavune kõige parem Viljandimaa päritolu toode või teenus? Foto: Sakala

Milline võiks olla tänavune kõige parem Viljandimaa päritolu toode või teenus? Ajaleht Sakala, Viljandimaa arenduskeskus ja Viljandimaa omavalitsuste liit kutsuvad üles valima finaali pääsenud seitsme toote ja teenuse hulgast parimat.

Oma hääle saab anda hiljamalt 27. oktoobril Sakala ajalehe veebilehel sakala.postimees.ee või nimetatud kuupäeval toimetusse (Tartu tänav 8, 71020 Viljandi) jõudnud kupongiga, mille saab välja lõigata selle artikli juurest.

Hääletamisel registreerunute vahel, olgu veebis või paberkupongiga, loositakse välja 10 Sakala ühe kuu tellimust.

Loo esialgses versioonis oli öeldud, et hääletada saab kuni 27. novembrini. Tegelikult lõpeb hääletamine 27. oktoobril. Loo autor Hans Väre palub vabandust. Parandatud 20. oktoobril kell 11.40.

J&L Rehabilitatsiooniteenuste kogemusnõustamise teenus

J&L Rehabilitatsiooniteenused asutasid Luivi Kruusmäe ja Jane Kuusk.
J&L Rehabilitatsiooniteenused asutasid Luivi Kruusmäe ja Jane Kuusk. Foto: Marko Saarm

Kogemusnõustamine on üha populaarsem, sest järjest rohkem on koolituse läbinud spetsialiste kaasatud meditsiiniliste ja rehabilitatsiooniteenust osutavate asutuste meeskondadesse. Inimesed ei taha minna psühholoogi vastuvõtule, vaid parema meelega otsivad nõu samasuguste kogemustega inimestelt, et õppida teiste edukogemustest.

J&L Rehabilitatsiooniteenuste kaudu pakuvad vaimse ja füüsilise tervise parandamiseks ning igapäevaeluga võimalikult iseseisvalt hakkama saamiseks abi väljaõppinud spetsialistid.

Leiger LK ravimudatooted

Osaühing Leiger LK töötleb ja pakendab ravimuda Viljandi vallas Mustivere külas.
Osaühing Leiger LK töötleb ja pakendab ravimuda Viljandi vallas Mustivere külas. Foto: Elmo Riig

Ravimudakreem turbaga erineb Leiger LK varem toodetud ravimuda­kreemist, sest selles on balneoloogilist turvast, mis suurendab kreemi kasutamise võimalusi. Kreem puhastab nahka sügavalt, parandab põletikukoldeid ning leevendab sügelust ja ketendust.

Vannikontsentraat ravimudast on toode, mis võimaldab teha mudavanne ilma nende probleemideta, mis kaasnevad tavaliselt naturaalse ravimudaga: ei teki ebameeldivat lõhna, muda ei riku vanni emaili ning ei teki jäätmeid.

Mahe Eeriksaare Väetee

Mahe Eeriksaare kaheksa Väeteed
Mahe Eeriksaare kaheksa Väeteed Foto: Mahe Eeriksaare OÜ

Tavalised kodumaised ürditee taimed piparmünt, nõges, meliss, kummel ja teised on saanud vastavalt toimele Väetee nimetuse ja sageli ka maitsva eestimaise kaaslase, näiteks külmkuivatatud vaarika, musta sõstra või pohla. Pakendid on ilusad ja head ning väga kutsuvad.

Väetee kaheksat toodet müüakse Eesti jaekettides, kuid ostjaid leiab see kaugemalgi. Mahe Eeriksaare müüb oma toodangut ka Itaaliasse ja Saksamaale.

Manimali käsitöö e-poed

Manimali veavad Kristi ja Marko Medar.
Manimali veavad Kristi ja Marko Medar. Foto: Marko Saarm

Veebilahenduste ja disainifirma Manimal on registreeritud Põhja-Sakala valda. Ehkki ta pakub mitmesuguseid teenuseid, kandideerib firma seekord omaloodud e-poe keskkonnaga. Selle näitena tuuakse välja mulk.ee, mille vahendusel müüb oma toodangut Mulgimaa väiketootjate liit.

Oja Consultingu mentorlus

Kai Oja pakub mentorlust firmas Oja Consulting.
Kai Oja pakub mentorlust firmas Oja Consulting. Foto: Teevi Pihlak

Kai Oja on eduõpetuste juhendaja ja mentor ning annab Eestis edasi eduõpetuste juhendaja Bob Proctori juhatusi, aidates inimestel tuua esile oma tõelist potentsiaali ning püstitada ja saavutada seatud eesmärgid. Teadmisi antakse edasi kursuste, praktiliste töötubade ja privaatse mentorluse kaudu.

Mentorlus ehk eduõpetuste edasiandmine kogub terves maailmas väga hoogsalt populaarsust, sest nõudlus selle järele on suurenenud. Uudne on ka see, et teenus on nüüd viljandimaalastele lähedalt kättesaadav.

Päikesepuu puidust lambikuplid

Maailma Kõige Üksildasem Lambipood pakub ühest puust treitud lambikupleid.
Maailma Kõige Üksildasem Lambipood pakub ühest puust treitud lambikupleid. Foto: Elmo Riig

Päikesepuu valmistab puidust soola- ja pipraveskeid, vurre ja muid ühest puust treitud esemeid, kuid tema silmapaistvaim toode on puidust lambikuplid, millega saab tutvuda Loodi mõisas Maailma Kõige Üksildasemas Lambipoes.

Puidust lambikuppel iseenesest ei ole midagi uut, küll aga see, kui see on treitud ühest puust. Õhuke puit jääb kaunis ja kumav ning kahte ühesugust lampi pole olemas, sest puidumuster ei kordu.

Ää Süügi mahekrõpsud

Ää Süük toodab köögiviljadest krõpse.
Ää Süük toodab köögiviljadest krõpse. Foto: Jaanika Toome

Osaühing Ää Süük kuivatab Süü Ää näkse pikka aega madalal temperatuuril, et säilitada värske köögivilja väärtuslikud omadused. Firma kasvatab ise maheköögivilja ning toodete valmistamisel kasutab ainult mahedat toorainet. Kokku on ettevõttel viis mahetoodet. Süü Ää mahenäksid on valminud ajendatuna Mulgimaa elust ja olust, igaüks neist kannab endaga kaasas killukest sealset vaimsust ja hõngu. Mahenäkse on hea kaasa võtta reisile, tööle ja kooli ning viia sõbrale või tuttavale uudiskingiks. Nende pakend on taassuletav ja mahub autos kenasti joogitopsi hoidjasse.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles