Vetaranmuusik Tõnu Naissoo esineb taas Viljandis

, muusikasõber
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Naissoo lapsepõlve mängumaa oli isa Uno Naissoo vanematekodus Mulgimaal. Nüüdseks on ta kirjutanud
filmi- ja teatrimuusikat enam kui poolesajale lavastusele ja filmile.
Tõnu Naissoo lapsepõlve mängumaa oli isa Uno Naissoo vanematekodus Mulgimaal. Nüüdseks on ta kirjutanud filmi- ja teatrimuusikat enam kui poolesajale lavastusele ja filmile. Foto: Erakogu

Homme saab kontserdil «Crossroads» pärast peaaegu kahekümne aasta pikkust pausi Viljandis taas kuulda ja näha pianist Tõnu Naissood.



Koos temaga on laval Ameerikast Los Angelesest Eestisse elama asunud basskitarrist ja laulja James Werts, saksofonist Ivo Lille ning löökpillimängija Marko Naissoo.



Tõnu Naissoo on muusikas tegev olnud enam kui nelikümmend aastat. Esimene tuntus tuli tal omanimelise trioga 1967. aastal Tallinna džässifestivalilt, millest on nüüdseks kujunenud festival «Jazzkaar». Ta on kirjutanud ka lugematul hulgal filmi- ja teatrimuusikat ning vähemalt «Viimse reliikvia» laule teavad vist küll kõik eestlased.



Klaverisolistina on Tõnu Naissoo esinenud koos Bostoni ja Rotterdami sümfooniaorkestriga.



Ühe omamoodi rekordi püstitas ta aga Tallinna Viru hotelli pianistina: ta töötas selles ametis kokku kolmkümmend aastat!



Kontsert pärimusmuusika aidas algab kell 19.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles