Spordirahvas pani end proovile endistel olümpiaaladel

, vanade olümpiaalade võistluse korraldaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juba 30 korda on Suure-Jaanis peetud võistlust, mille kavas on unustusse vajunud kergejõustikualad. Põnev mõõduvõtt on aastatega kohale meelitanud nii tipptegijaid kui harrastajaid. Läinud laupäevasel mõõduvõtul osales 84 eri sportliku tasemega osalejat.
Juba 30 korda on Suure-Jaanis peetud võistlust, mille kavas on unustusse vajunud kergejõustikualad. Põnev mõõduvõtt on aastatega kohale meelitanud nii tipptegijaid kui harrastajaid. Läinud laupäevasel mõõduvõtul osales 84 eri sportliku tasemega osalejat. Foto: Kamilla Selina Lepik

Laupäeval peeti Suure-Jaani staadionil 30. vanade olümpiaalade kergejõustikuvõistlust. Kuigi võistluspäeva jagus vihma ja tuult, nii et telgid lendasid, ei heidutanud see võistlejaid. Esimese tugeva vihmavalingu said kaela lapsed, kes kiljudes telkide alla varju jooksid. Kui vihm möödus, läks võistlus omasoodu edasi. Kokku oli Suure-Jaani staadionil võistlustules 84 sportlast.

Noorte arvestuses, kus tegid kaasa kuni 14-aastased poisid ja tüdrukud, sai mõlema käega kuulitõukes tulemusega 14.36 (tugevama käe tulemus 8.14, nõrgema käe tulemus 6.22) esimese koha Karoliine Käsper. Samal alal oli poistest edukas Simo Verrev 15.14-ga (8.22 + 6.92). Tüdrukute paigalt kaugushüppes oli parim Anabel Sarapuu 2.24,5-ga, poistest tuli esimeseks Gert Kääramees 2.03-ga. Püstilähtega 60 meetri jooksu võitis ajaga 8,66 Hanna Maria Fatkin. Tubli tulemuse tegi ka Annabel Raudsepp ajaga 8,68. Poistest oli parim Andreas Hantson 8,91-ga.

Kui eelmistel aastatel on kõige rohkem osavõtjaid olnud noorte püstilähtest 60 meetri jooksus, siis seekord oli kõige populaarsem paigalt kaugushüpe, milles osales 18 poissi ja 20 tüdrukut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles