Lapsed vajavad järjest rohkem kaitset lahku läinud vanemate eest

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui lapsel tuleb kasvada ühe vanemaga, peaksid ema ja isa hoolitsema selle eest, et nad ei seaks väikest hinge kahe tule vahele.
Kui lapsel tuleb kasvada ühe vanemaga, peaksid ema ja isa hoolitsema selle eest, et nad ei seaks väikest hinge kahe tule vahele. Foto: Elmo Riig

Täna on lastekaitsepäev ja kes teaks laste kaitsmisest rohkem kui lastekaitsespetsialistid. Viljandi linnas ja vallas sel alal töötavad ametnikud tõid kui ühest suust teravaima murena välja katkised perekonnad.

Viljandi valla lastekaitsespetsialist Elviira Hendrikson, kes on seda tööd teinud kakskümmend aastat, ütles, et uusim ja suurim probleem on lahku läinud pered ning vanemate kaklemine laste pärast. «Võib isegi öelda, et ei möödu päevagi, kui poleks seda teemat päevakorral,» nentis ta.

Spetsialisti poole pöördumise põhjus on Hendriksoni sõnul tavaliselt see, et ei suudeta omavahel kokku leppida, kuidas lapsega suhelda. Kui tulu ei ole ka vallavalitsuses kirja pandud kokkuleppest, kus laps alaliselt elab ja millal teise vanemaga kohtub, tuleb ette võtta kohtutee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles