Salakütt seadis keelatud lõksu üles talumehe tagahoovi (2)

Marek Tiits
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Kuld, kes oma kodutalu maadelt illegaalse jahiriista avastas, on salaküti peale väga kuri: saarma asemel võinuks lõksu sattuda koduloom või laps. Ohtlikku püünist nimetatakse taldriklõksuks ja see on jahiseadusega keelatud.
Margus Kuld, kes oma kodutalu maadelt illegaalse jahiriista avastas, on salaküti peale väga kuri: saarma asemel võinuks lõksu sattuda koduloom või laps. Ohtlikku püünist nimetatakse taldriklõksuks ja see on jahiseadusega keelatud. Foto: Elmo Riig

Matapera küla Tobra talu peremees Margus Kuld leidis möödunud pühapäeva õhtupoolikul oma kodumaja tagant Raudna jõe äärest püünisrauad, millesse oli kinni jäänud saarmas. 

«Olime pojaga metsas jalutamas ja nägime juba eemalt, et saarmas on oksarisu sees. Imestasime, miks ta seal nii rahulikult toimetab ja minema ei jookse, aga lähemale jõudes saime aru, miks see nii oli,» kõneles Margus Kuld.

Loom oli nimelt sattunud oksarisu sisse peidetud püünisesse. Jahiseaduses keelatud jahipidamisvahendite hulka kuuluv taldrikpüünis oli osavalt peidetud ning elektrikaabliga puujuurte külge seotud. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles