Juhtkiri. Ujulate duubeldamine

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Kujutagem ette suurt valda, mille suurimad asulad – ühes on üle 1100 ja teises üle 1500 elaniku – on teineteisest pisut enam kui kümmekonna kilomeetri kaugusel. Ühes on uhke, mitme basseini ja saunaga ujula, teises hakatakse kohaliku kooli spordikompleksi renoveerima.

Kui tõenäoline on, et vallavolikogu otsustab renoveerimise käigus ehitada laenuraha toel oma korralikule, ent lihtsale ujulale basseini ja aurusauna, umbes nagu esimeses kohas? Kas säärasel duubeldamisel nähtaks mõtet?

Eespool esitatud mõttemäng on ainest saanud Abja ja Karksi vallast, mis haldusreformi käigus leivad ühte kappi panevad. Tänasest lehest võib lugeda, et Karksi-Nuia tuleb moodustatava Mulgi valla teine uhkemat sorti ujula. Asjaosalised kinnitavad, et Abja-Paluoja oma üle trumpama ei hakata. Samas on selge, et kaks kompleksi on juurdeehituse tõttu varasemast tunduvalt sarnasemad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles