Kas Viljandi hakkab jälle kasvama?

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2007. aasta hakul kuulutas Viljandi linnavalitsus järve ürgoru nõlvale kavandatava Järveotsa linnaosa üldplaneeringu ideekonkursi võitjaks arhitektide Indrek Järve, Tõnu Laanemäe, Jaak-Adam Looveeri, Toomas Paaveri ja Lauri Saare töö. Selle alusel valmis ka esimene detailplaneering, mille teostatavust kavatseb linnavalitsus peagi analüüsima hakata. Maastikul lainetavad samal ajal endiselt kõrge hein ja võsa.
2007. aasta hakul kuulutas Viljandi linnavalitsus järve ürgoru nõlvale kavandatava Järveotsa linnaosa üldplaneeringu ideekonkursi võitjaks arhitektide Indrek Järve, Tõnu Laanemäe, Jaak-Adam Looveeri, Toomas Paaveri ja Lauri Saare töö. Selle alusel valmis ka esimene detailplaneering, mille teostatavust kavatseb linnavalitsus peagi analüüsima hakata. Maastikul lainetavad samal ajal endiselt kõrge hein ja võsa. Foto: ELMO RIIG, PAIK ARHITEKTID (montaaž)

Viljandi linnavalitsus kavatseb sel sügisel taas lauale tõsta Järveotsa elurajooni rajamist puudutavad paberid, mis kaheksa aastat tagasi majanduskriisi saabudes riiulile tolmuma jäid.

Algul teiseks Männimäeks ja hiljem Järveotsa elurajooniks tituleeritud arendus võttis dokumentides kuju eelmise ehitusbuumi laineharjal. 2007. aasta jaanuaris kuulutati välja piirkonna üldplaneeringu arhitektuurivõistluse tulemused ning aasta hiljem koostati nende põhjal esimene detailplaneering.

Praeguse Männimäe piirilt peaaegu Orikani ulatuvale maa-alale kavandati toona kodusid umbes tuhandele inimesele. Nende tarvis joonistasid arhitektid plaanidele 150 eramaja või paarismaja ning mõne suurema korterelamu. Samuti pakuti välja, et linnaosa võiks hakata iseloomustama eripärane ribapark.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles