Juhtkiri. Tõstukiga «torni»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Elevandiluust torni pole trepitõstukit ette nähtud. Paraku on selliseid tornikesi kogu maailm täis. Nendeks võib pidada ka selliseid hooneid, mis ei näe ühestki kaarest torni moodi välja. See võib olla hoopis mõnekorruseline raekoda, pikk ja sopiline koolimaja või tont teab mis. Neid ühendab vaid see, et nad on ehitatud kunagi ammu.

Tänapäeval on arenenud ühiskondades normiks, et avalikke hooneid planeerides mõeldakse hoolega ka nendele inimestele, kelle liikumine on raskendatud. Juba projekteerimise ajal mõeldakse sellele, kuhu peab ratastooliga kindlasti pääsema ning kuidas seda võimaldada.

Mõistagi tuleb midagi ette võtta ka olemasolevate hoonetega, mis mõnda avalikku rolli täidavad. Ja eks võetaksegi, kuid sageli jõutakse seejuures tõdemusele, et elevandiluust torni on kaldteed ja muud säärast tagantjärele ehitada neetult keeruline. Rusikareegel kipub olema, et mida vanem «torn», seda suuremad on raskused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles