Maagiline konteiner on jõudnud Viljandisse

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reedel, 29. juulil kell 13 avatakse Viljandi kaubamaja kõrval linnainstallatsioon «Maagiline konteiner».
Reedel, 29. juulil kell 13 avatakse Viljandi kaubamaja kõrval linnainstallatsioon «Maagiline konteiner». Foto: Madis Luik

Reedel, 29. juulil kell 13 avatakse Viljandi kaubamaja kõrval linnainstallatsioon «Maagiline konteiner». Selle on loonud Viljandi avaliku ruumi arhitektuurivõistluse võitjad  Ülle Maiste ja Diana Taalfeld ning arhitektuuriprogrammi «Hea avalik ruum» programmijuht Kalle Vellevoo.

Iga linn on ainulaadne ja igal väljakul on oma lugu. Iga linna tuleb vaadelda seal olevast tööstusest, linna struktuurist ja vaimust lähtudes. «Maagiline konteiner» rändab väljakult väljakule, tuues esile lisaks võidutöödele ka midagi just selle linnaga seonduvat.

Folkivas Viljandis on konteineris avatud mikrofon kõigile lauluhuvilistele. «Maagiline konteiner» jääb Viljandisse 10. augustini.

«Eesti Vabariik 100» Viljandi arhitektuurivõistlus korraldati tervikliku ruumilise lahenduse leidmiseks Viljandi peaväljakule ja kesklinna avalikule ruumile. Võistlus peeti tänavu veebruarist maini ja selle võitis ideekavand «Tasa sõuab». Kavandi autorid on arhitektid Ülle Maiste, Diana Taalfeld, Anne Saarniit, Roomet Helbre ja Taavi Kuningas arhitektuuribüroost At Home.

Eesti arhitektide liidu ja «Eesti Vabariik 100» korraldustoimkonna ühiselt käima lükatud missiooniprojekt «Hea avalik ruum» tegeleb Eesti viieteistkümne linnakeskuse korrastamisega ja need ehitatakse valmis Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles