Vabaerakond avaldas Kõpu vallale toetust

Rannar Raba
, Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõpu
Kõpu Foto: Elmo Riig

Vabaerakondlased avaldasid täna toetust Viljandimaa Kõpu valla volikogule, kes taotleb riigikohtult haldusreformiseaduse ning niinimetatud kahe tooli seaduse tühistamist, väites, et need on vastuolus põhiseadusega.

Erakonna Järva- ja Viljandimaa piirkonna juhi Ain Ostra sõnul on oskus oma õiguste eest seista oluline omavalitsuse tunnus.

Ostra saatis juba 21. juunil erakonna nimel Kõpu volikogu esimehele Kaja Linnule toetusavalduse seoses kavatsusega riigikohtus eelnimetatud seadused vaidlustada. Ühtlasi avaldas ta veendumust, et Eestis leidub teisigi omavalitsusi, kes on valmis kahe tooli seaduse sätete vastu kohtusse pöörduma. 

Vabaerakondlaste hinnangul kivistavad nii haldusreformi seadus kui kahe tooli seadus mõttemalli, mille kohaselt teavad riigijuhid alati paremini, kuidas inimesed omavalitsustes peaksid tegutsema, mõtlema ja otsustama. „Need kaks seadust toovad selgelt välja, et koalitsiooniparteid ei usalda oma inimesi ega usu, et kohalikul tasandil suudetakse tegutseda parimatest huvidest lähtudes. Julgustame omavalitsusi koonduma ühtseks jõuks, et võtta otsustusõigus tagasi,” seisab pöördumises.

Vabaerakonna saadikurühm hääletas juuni algul riigikogus haldusreformi seaduse vastu, sest nende hinnangul iseloomustab praegust riigireformi läbimõtlematus.

Samuti oli Vabaerakond seadusemuudatuste vastu, mis lubavad tulevikus parlamendi liikmetel kuuluda kohalikesse volikogudesse. Nende väitel kahaneb niisuguste sätete rakendumise korral volikogude iseseisvus ning väheneb poliitikas osalejate ring.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles