Juhtkiri. Riik on vait

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

​Mida avatumalt riik erinevatel teemadel räägib, seda mõistvamalt suhtub üldsus juhtudesse, kus küsimuse peale kostetakse, et kahjuks ei saa sellele vastata. Tõsi, ka neil harvadel kordadel peab äraütlemisele järgnema veenev selgitus. Vastasel korral külvatakse kahtlusi.

Kui vaikitud kordi enam nii vähe pole, ei hoia kahtluste siginemist ära ka see, kui igale vastamata küsimusele on põhjendus varnast võtta. Ikka ronivad keelele küsimused, kelle huvides kõrgeima võimu kandjale ehk rahvale vastused andmata jäetakse.

Siinkohal ei saa märkimata jätta, et tänapäeval võib igasugune info – sealhulgas vaka all hoitud – liikuda kõikidest pingutustest hoolimata ikkagi väga suurel kiirusel ja tohutu hulga kaupa. Seda hoolikamalt peaks riigi kõik osad valima, millised kaardid küsimise peale avada ja millised avamata jätta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles