Esimest europensioni tuli pangas pisut oodata

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalju Vellearu ootas esimest pensioni üle poole tunni.
Kalju Vellearu ootas esimest pensioni üle poole tunni. Foto: Aivar Aotäht

Selle aasta ja ühtlasi euroaja esimesel pensionipäeval pidid kliendid Swedbankis kannatust varuma, sest järjekord oli üsna pikk.

Eile hommikul teatas Swedbank, et tehnilistel põhjustel hilineb enamik panga pensionimaksetest. Pressiesindaja Mart Siilivase kinnitusel makseid küll tehti, aga tavalisest aeglasemalt.

«Klienditoe telefonile tulid mõned kõned, et miks pension ei ole laekunud, aga suuremat probleemi ei tekkinud,» rääkis Siilivask.

Juba kella kümneks suutsid IT-töötajad vea parandada ja töö jätkus tavapärases rütmis. Sellest hoolimata oli kell üheksa avatud Swedbanki Viljandi kontor ennelõunalgi rahvast täis.

«Vahepeal tuleb inimesi nagu bussiga: mitukümmend korraga, kontor on täis ja järjekorrad pikad, aga järgmisel hetkel on jälle vaid mõni üksik inimene,» rääkis kontori juhataja Andre Arula.

Kuigi teisipäeval oli Swedbank teada andnud, et pensionipäeval tasuks panka minemist võimaluse korral vältida, ei ole olukord Viljandis Arula sõnul nii hull, nagu on viimastel päevadel Eesti kohta tervikuna räägitud.

Esimene pension eurodes

Tänassilma mees Kalju Vellearu käis eile pangas just esimese eurodes makstava pensioni järel.

Juba ligi 20 aastat vanaduspuhkusel olnud endine haldustöötaja on pensioni saanud kolmes vääringus. «Algul sain 120 rubla, siis veidi aega mõnisada krooni, siis tuhandetes ja nüüd on summa jälle kolmekohaline,» meenutas Vellearu naerdes.

Eile astus ta pangakontori uksest sisse enne kella ühtteist ja telleriga sai jutule veidi enam kui 30 minutit hiljem. Kogu aja oli ruum rahvast täis ja valdav osa ootavatest klientidest olid pensionärid.

Et Kalju Vellearul kiiret polnud, siis ootamine teda ei häirinud, pealegi ei pidanud seda tegema püstijalu. Ainsa puudusena tõi ta välja selle, et oodates hakkas soojas pangakontoris väga palav.

Tund aega hiljem panka läinud kliendid said oma toimingud tehtud juba praktiliselt ooteajata.

Vahetatakse kroone

Swedbanki Viljandi kontori juhataja Andre Arula sõnul on olukord pangas kontrolli all. Pangatöötajatele oli kõige raskem esmaspäev, mil klientidel tuli tipptunnil järjekorras
oodata ligi tund aega. Päeva keskmine ooteaeg jäi juhataja jutu järgi siiski alla 20 minuti.

«Lisaks tavapärastele rahavahetajatele käis esmaspäeval palju ka ettevõtjaid, kes tulid mündikomplekte võtma, et neil oleks peenraha, mida klientidele tagasi anda, aga see oli täiesti ootuspärane,» lausus Arula.

Tema ütlemist mööda on Swedbanki kliendid uue aasta esimestel päevadel käinud põhiliselt kroone eurode vastu vahetamas. On juhtunud ka seda, et klient toob panka eurode stardikomplekti ja soovib seda paberrahaks vahetada.

«Rahustame kliente, et see on kehtiv raha, millega saab poes maksta,» rääkis Arula. Ta lisas, et küllap on kaupmehed müntides tasujatele isegi tänulikud, sest esialgu on vahetusrahaga ilmselt kitsas.

Swedbank on pikkade järjekordade vältimiseks ja klientide kiiremaks teenindamiseks tööle pannud kõik tellerid. Arula kinnitusel on kõik töökohad täidetud ja pank teeb kõik võimaliku, et toimingutele ei kuluks üleliia aega.

RIKE

Eile hommikul hilinesid Swedbanki pensionimaksed.
• Pank teatas kell 9.20, et tehnilise rikke tõttu tehakse pensionimakseid aeglasemalt ja pangatoimingud võtavad aega.
• Kell 10.11 saabus teade, et rike on kõrvaldatud ja kõik toimib.
• Rike põhjustas viivitusi vaid nendes kontorites, mis avati kell 9, teiste avamise ajaks oli see kõrvaldatud.
Allikas: Swedbank

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles