Neiu elu ja surma piirile viinud autojuht istub arestikambris (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selles autos oli õnnetuse ajal kaks inimest. Juht pääses üksiku kriimustusega, kuid kõrvalistuja on üliraskes seisus haiglas.
Selles autos oli õnnetuse ajal kaks inimest. Juht pääses üksiku kriimustusega, kuid kõrvalistuja on üliraskes seisus haiglas. Foto: Politsei

Ööl vastu reedet Viljandi lähistel raske liiklusõnnetuse põhjustanud 23-aastane Raido võeti prokuratuuri taotluse ja kohtu loaga kriminaalasja eeluurimise ajaks vahi alla. Õnnetuses sai eluohtlikult viga 19-aastane Evelin, kes viimastel andmetel on üliraskete vigastustega haiglas.

Reede öösel kella kahe ajal Viljandist kaks kilomeetrit Kolga-Jaani poole juhtunud õnnetuse asjaolude väljaselgitamiseks on alustatud kriminaalmenetlust paragrahvi alusel, mis lubab kohtul määrata süüdimõistmise korral kuni viie aasta pikkuse vangistuse.  

Roolis istunud mehel ei olnud juhtimisõigust. See, kas ta oli joobes või mitte, pole seni teada. 

«Sündmuskohalt viidi ta kõigepealt haiglasse, kus talt võeti vereproov, et tuvastada, kas ta oli roolis joobes või kaine. Ekspertiisi tulemust ei ole veel teada,» kommenteeris Lõuna ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Merike Tikk. 

Teada on aga see, et jaanuaris tunnistas Pärnu maakohtu Paide kohtumaja kohtunik mehe süüdi juhtimisõiguseta sõiduki juhtimise eest ja määras talle vangistuseks 9 kuud ja 27 päeva. See asendati 297 tunni üldkasuliku tööga. Selleks ajaks oli meest juba kaks korda varem karistatud kriminaalkorras ning kaheksa korda väärteokorras. 

Õnnetus juhtus reedel pisut pärast kella 2 Viljandi ja Kolga-Jaani vahelisel maanteel, kus varemgi juhiloata roolist tabatud Raido kaotas kontrolli Peugeot Partneri üle. Auto paiskus vasakule poole kraavi.

Sündmuskohale kutsutud kiirabitöötajad nägid suurt vaeva, et üliraskelt viga saanud noor naine ellu tagasi tuua, ning see õnnestus neil. 

Ka autojuht viidi sündmuskohalt kiirabiga haiglasse, kuid temal vigastusi ei tuvastatud.

Viljandi patrullitalituse juht Alar Sadam nentis, et see õnnetus tuletab politseinikele teravalt meelde, miks nad oma tööd teevad. «Kui liiklusnõudeid rikkudes otsustatakse noor naine sõitma viia ja see sõit lõpeb tema elu ja surma vahel vaakumisega haiglavoodis, ei ole see liiklusõnnetus. See on kuritegu,» lausus Sadam.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles