Mis mälestus maksab? (3)

, Viljandi linnavolikogu Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan-Mart Salumäe
Juhan-Mart Salumäe Foto: Elmo Riig / Sakala

VILJANDI LINNA TÄNAVUST eelarvet menetledes rõhutas ametisolev linnavalitsus korduvalt, kuidas me peame linnana võtma ette suuri otsuseid. Otsuseid selles osas, mida me päriselt tahame ja vajame. Sellest tõugatuna otsustasid linnavalitsus ja koalitsioonisaadikud kärpida eakate bussisõidu eelarverida, koondada linnavalitsuse töötajaid, kõnelda linnahoolduse tegevuse optimeerimisest ning kaaluda koolitoidu kompensatsiooni kaotamist.

Opositsioonina võivad meile sellised lahendused meeldida või mitte, aga vähemasti oli nende eesmärk mõistetav. Laenuruumi meil enam suurt polegi ning seega peame otsima eelarves kohti, mida ümber mängida.

Selle kõige valguses on aga mõistetamatu linnavõimu tegevus Vabaduse plats 6 hoone ehk ametite majaga seoses. Juba peaaegu aasta aega on linnapea ja tema koalitsioonipartnerid suure õhinaga kõnelenud, kuidas Vabaduse platsile tuleb taasrajada vabadussammas, mille punaväed okupatsiooni ajal likvideerisid. Selle idee teostamiseks moodustati kõiki volikogu saadikurühmi ning teisi huvigruppe kaasav töörühm, kes on koos käinud täpselt ühe korra.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles