Lahkus Viljandimaalt pärit Eesti jalgpallitegelane

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eesti Jalgpalli Liit mälestab tuntud jalgpallitegelast Hans-Davis Viirmaad, kes lahkus meie hulgast oktoobri viimasel nädalal 79-aastasena.


2. septembril 1931 Viljandimaal Pärsti vallas sündinud Viirmaa oli tuntud kui jalgpallur, treener ja ametnik. Hariduse omandas ta Viljandi 2. keskkoolis ja Tartu Riiklikus Ülikoolis, lõpetades seal 1954. aastal kehakultuuriteaduskonna.

Sportimist alustas Viirmaa Viljandi Sakala noorte jalgpallimeeskonnas, hiljem töötas ta treenerina Tallinna Mererajooni laste ja noorte spordikoolis ning juhendas 1960. aastatel Tallinna Dünamo meeskonda. Lisaks kuulus Viirmaa ENSV jalgpalliföderatsiooni presiidiumisse.

Viirmaa treenitavast noortegrupist sirgusid Eesti koondisse endine peatreener Roman Ubakivi, Tiit Luik, Mati Karp, Mati Gilden, Andrei Gaikovitš, jalgpalliliidu aupresident Peeter Küttis ja teised.

Hans-Davis Viirmaa tegeles lisaks jalgpallile ka teiste aladega, teenides mängijana viis Eesti NSV meistri tiitlit jäähokis ja kaks käsipallis ning tegutsedes jäähokitreeneri, -kohtuniku ja -ametnikuna. Aastatel 1970—1992 töötas Viirmaa Tallinnas kutsekeskkooli nr 3 kehalise kasvatuse juhatajana.

Jalgpalliliit avaldab kõigile Hans-Davis Viirmaa lähedastele sügavat kaastunnet.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles