Algo Kärp jätkab suurt suusatuuri

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi suusaklubi liige Algo Kärp jätkab ainsa eestlasena Tour de Skil.
Viljandi suusaklubi liige Algo Kärp jätkab ainsa eestlasena Tour de Skil. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandimaa suusataja Algo Kärp jätkab täna Itaalias ainsa eestlasena murdmaasuusatajate mitmepäevasõitu Tour de Skid.


Juttu, nagu naaseks kogu Eesti suusadelegatsioon pärast esmaspäevast Praha sprinti kodumaale ja jätaks tuuri pooleli, nimetas Algo Kärp väikseks vääriti tõlgendamiseks.



«Mina jätkan. Vähemasti praegu kannatab veel kerge nohu ja kähiseva kurguga suusatada,» lausus ta. «Koju sõitis haigestunud Aivar Rehema. Kaspar Koka plaan oligi tuur pärast neljandat etappi pooleli jätta.»



Senistel etappidel on viljandimaalasel läinud enda sõnul oodatust tagasihoidlikumalt, ehkki enesetunne on olnud hea.



«Vähese võistluspraktika, sügisperioodil tehtud põlvelõikuse ja muude hädade tõttu on treeningplaanides olnud tublisti tagasilööke. Eriti vähe olen saanud tähelepanu pöörata vabatehnikasõidule. Pealegi on tuuri senised rajad olnud minule võrdlemisi ebasobivad,» rääkis Algo Kärp.



Teisipäeval sõitsid suusatajad Tšehhist Itaaliasse, kus on Kärbi jutu järgi veidi paremad tingimused ja tugevam rajapõhi.



Praegu, pärast tuuri nelja etappi on Algo Kärp kokkuvõttes 57. kohal. Oma senise parima, 54. koha sai ta protokolli esmaspäeval Prahas vabatehnika sprindivõistlusel. Ise peab ta senistest õnnestunuimaks viitstardiga 15 kilomeetri klassikasõitu teisel etapil Saksamaal Oberhofis. «Puhast sõiduaega arvestades kaotasin distantsil võitjale minut 15 sekundit. See on maailmakarikasarjas seni minu kõige väiksem kaotus.»



Algo Kärp nentis, et sõitis tuurile eelkõige klassikalises tehnikas tavadistantside pärast, mida on kavas veel kaks. «Kolmapäeval on pikk vabatehnikasõit, minul on aga praegu põhirõhk klassikasõitudel ja eesmärk 30 parema sekka jõuda. Kuidas see välja kujuneb, on hiljem näha,» kõneles ta.



Täna Itaalias Cortinas peetaval viiendal võistlusel on kavas 35-kilomeetrine viitstardist vabatehnikasõit tuuri üldtabeli alusel.



«Kerge see ei ole: esimesed 15 kilomeetrit kulgeb rada põhimõtteliselt ülesmäge ja ülejäänud allamäge,» nentis Kärp. «Huvitav kogemus.»



Homme sõidetakse Toblachis meeste eraldistardist 10 kilomeetri klassikadistants. Reedel on tuuril puhkepäev. Laupäeval on Val di Fiemmes kavas ühisstardiga 20 kilomeetri klassikasõit ning viimase etapina on pühapäeval 10-kilomeetrine finaal viitstardist.



Nagu öeldud, panustab Algo Kärp eelkõige kahele klassikalises tehnikas võistlusele. Talle on toeks kaheliikmeline hooldemeeskond ja massöör ning treener Mati Alaver. «Tingimused on mul 110 protsenti loodud. Õnnestuks ka sõidud oodatult!»


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles