Mulgi rattamaraton loodab pakkuda lumes sõitu

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui mullu tuli ratturitel Viljandimaal kihutada tolmustel teedel, siis tänavu on mõnel lõigul oodata lumes sõitu.
Kui mullu tuli ratturitel Viljandimaal kihutada tolmustel teedel, siis tänavu on mõnel lõigul oodata lumes sõitu. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Vähem kui kuu aega on jäänud Elioni rattamaratonide sarja avalöögini Viljandis, ent juba praegu on selge, et esimest korda selle sarja ajaloos tuleb ratturitel läbida ka lumetakistus.


3. mail startiv Mulgi rattamaratoni viib maastikuratturid tavapäraselt ka Holstre-Polli suusaradadele, mis sel aastal said aga väga tugeva ja kauakestva kunstlumepõhja.

Holstre-Polli tervisekeskuse juhataja Tiit Tammemäe hinnangul 3. maiks lumi radadelt täielikult ei kao. «Selleks oleks vaja palju sooja vihma ja tuult,» sõnas ta. «Ainult soojast ilmast ei piisa.»

Mulgi rattamaratoni üks kaubamärke on olnud sügav veetakistus. Mullu lisandus sellele sild, mis viis ratturid ühel laskumisel üle mahalangenud puu. Tänavu on seega oodata uue atraktsiooni lisandumist ehk sõitu lumes. Seda, kui sügavas lumes ja kui pikalt sõita tuleb, ei oska praegu veel keegi arvata.

Tõenäoliselt jäävad mai alguseks rajale siiski üksikud ja lühikesed lumelapid, mille ületamine kellelegi ohtlik ei ole.

Seni pole Mulgi rattamaratoni rajal võistluse ajal lund nähtud. Viimasel kahel aastal on seda maratoni peetud mai esimesel nädalavahetusel, kuid mõlemal korral on kevad olnud väga pikk ja soe.

Kolm aastat tagasi peeti maratoni emadepäeval ehk mai teisel pühapäeval ja toona oli suusaradadel klassikajälge näha veel nädal enne võistlust.

Mulgi rattamaratoni korraldajad kinnitavad, et Viljandis ollakse hooaja avastardiks valmis. Raja märkimine algab kohe, kui rattaga metsa pääseb. Võistlusele registreerimine portaalis www.sportinfo.ee on aga alanud ja soodsalt saab seda teha 22. aprillini. Sama kuupäevani on end võimalik kirja panna kogu sarjaks ning registreerida kuni 8-liikmelisi võistkondi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles