Hooaeg algab uues kohas

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varsti esineb klubis Argo Vals.
Varsti esineb klubis Argo Vals. Foto: Margus Ansu / Postimees

Viljandi džässiklubi alustab täna järjekorras kaheksandat hooaega uues kohas. Sellel hooajal on klubiõhtud uues elustiiliklubis nimega Podagra Turu tänav 4. Avajämmi juhivad Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia tudengid Taavi Toomsalu ja Kalev Karlson.

«Klubi põhimõtted on ikka samaks jäänud,» ütles Kristiina Alliksaar, kes on tänavu džässiklubi ürituste eestvedaja. «Priit Noorhani tehtud töö on olnud väga võimas, klubi on saanud seitsme aastaga oma näo ning siin pole mõtet kardinaalseid reforme ette võtta.»

Klubi koostööpartnerid on peale kultuuriakadeemia endiselt džässiliit ning Georg Otsa ja Heino Elleri nimeline muusikakool.

«Meie üks peamisi eesmärke ongi noori lavale saada,» kõneles Alliksaar. «Džässiliidu kaudu jõuavad esinema professionaalid, kultuuriakadeemia kaudu aga noored. Kui noored saavad olla tuntud muusikutega koos laval, on see nende arengule kindlasti kasuks. Profid võivad jällegi saada värsket hingamist.»

Eelmine hooaeg möödus Viljandi pärimusmuusika aida katuse all ning korraldajate hinnangul pidasid paljud tudengid seda paika natuke liiga elitaarseks.

«Tudengid ei kippunud sinna väga minema,» möönis Alliksaar. «Nad leidsid selle koha küll üles, aga mitte selles mahus, kui me oleksime oodanud. Uuest kohast loodame mõnusat tudengite paika. Loomulikult on endiselt oodatud linnakodanikud, kes on klubi kontserte hästi vastu võtnud toimumispaigast sõltumata.»

Avakontsert on publikule tasuta ning nii jääb see ka vähemasti esimesel kuul. Oktoobris on esinema oodata Plunget Rootsist ja Kaisa Lillepuu triot. 16. oktoobril esineb õhtu esimeses pooles Argo Vals, teises aga Evgenia Zima Band Venemaalt.

«Meid on üles leitud,» on Alliksaar rahul. «Vahva on see, et meiega võtavad ühendust eri muusikakoolid väljastpoolt Eestit, näiteks Soomest ja Venemaalt.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles