Randel Länts: Euroopa loobugu tekisikutamisest

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurema osa ajast Brüsseli võimukoridorides veetva Viljandi linnavolikogu liikme Randel Läntsi hinnangul vajab Euroopa Liidu välis- ja majanduspoliitika juhtimine põhimõttelisi ümberkorraldusi.
Suurema osa ajast Brüsseli võimukoridorides veetva Viljandi linnavolikogu liikme Randel Läntsi hinnangul vajab Euroopa Liidu välis- ja majanduspoliitika juhtimine põhimõttelisi ümberkorraldusi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Euroopa Komisjoni president José Manuel Barroso avaldas üleeile europarlamendi ees peetud iga-aastases kõnes arvamust, et Euroopa Liit peaks tulevaste majanduslike ja poliitiliste kriisidega toimetulemiseks arenema rahvusriikide föderatsiooniks.

Brüsselis Euroopa Parlamendi liikme Ivari Padari nõunikuna töötav viljandlane Randel Länts peab seesugust suunda mõistlikuks. «Kuni iga riik ühist tekki egoistlikult enda poole sikutab, on reaalne oht, et Euroopa muutub üleilmses konkurentsis tähtsusetuks,» ütleb ta.

Copy
Tagasi üles