Tugev küljetuul sekkus medalite jagamisse

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi aerutajad Mihkel ja Madis Vitsut teenisid Eesti meistrivõistlustel kahekanuude 500 meetri distantsil kuldmedali.
Viljandi aerutajad Mihkel ja Madis Vitsut teenisid Eesti meistrivõistlustel kahekanuude 500 meetri distantsil kuldmedali. Foto: Kalev Heli

Ehkki Viljandi aerutajad said Eesti meistrivõistlustel päris kopsaka medalisaagi, polnud see ometi päris selline, nagu kohaliku aerutamisklubi treener Kalev Heli tiitlivõistluste eel oli lootnud.

Kalev Heli ei salanud, et kokkuvõttes valmistas hooaja tähtsaim võistlus talle väikese pettumuse. «Kuigi medaleid saime palju, jäi kõige kirkamate saak kesiseks. Lootused olid suuremad,» tunnistas treener.

Viljandi sportlased said kaks kulda, mis tulid kahepaatidel. «Oma jälje jätsid tulemustele keerulised olud: tugeva küljetuule ja kõrge lainega oli juba ainüksi paadi finišisse toomine saavutus,» lisas Heli. Nagu treener selgitas, tuli mõnel sportlasel Harku järvel  loodusjõududele alla vanduda.

Kolm distantsi

Meistrivõistluste medalid jagati nii ühestel kui kahestel paatidel kolmel distantsil: 200, 500 ja 1000 meetris.

Sprindis pääses ühepaadil poodiumile ainult kanuumees Tanel Heli, kes jõudis üle finišijoone kolmandana. Koos Narva noormehe Roman Hozjainoviga võitis ta kahekanuude sprindi. Samas sõidus said hõbeda Viljandi aerutamisklubi poisid vennad Mihkel ja Madis Vitsut. Naiste arvestuses oli Eve Külasalu koos Pärnu neiu Anett Baumiga sprindis kolmas.

Laupäevase teise distantsi alguseks oli tuul Harku järvel veel tõusnud. Tanel Heli lõpetas meeste ühekanuude 1000 meetrit kolmandana. Kahe­kanuudel teenisid vennad Vitsutid teise koha ning Tanel Heli ja Roman Hozjainov lõpetasid kolmandana.

Noortele hõbe

Eesti noorte meistrivõistluste arvestuses sõitis Ronald Volt end B-klassi 1000 meetri ühekanuul kolmandaks. Hästi liikus ka sama vanuseklassi viljandlaste Ronald Voldi ja Taimo Priinitsa kahekanuu. Poisid sõitsid välja tubli teise tulemuse.

Pühapäeval jagati medalid 500 meetri distantsil. Kalev Heli sõnul oli tuul veidi vaibunud, kuid puhus ikka küljelt ning muutis kanuumeestel paadis püsimise ja otse sõitmise äärmiselt raskeks.

Meeste ühekanuu poolekilomeetrisel distantsil selgus võitja lõpumeetritel. Kahjuks pidi kogu sõidu vältel juhtinud Tanel Heli tunnistama noore pärnulase Joosep Karlsoni paremust ja leppima teise kohaga. Kahekanuudel panid ennast maksma vennad Vitsutid, kes tulid 500 meetri distantsil koos narvalasega sõitnud Tanel Heli ees Eesti meistriks.

Eve Külasalu ja Pärnu neiu Anett Baum lõpetasid sellegi distantsi kolmanda tulemusega. Ronald Volt oli noorte sõidu 500 meetris ühekanuul kolmas ning Taimo Priinitsaga kahesel taas teine.

«Kahju, et ilm oli nii tuuline. Kindlasti jättis see võistlustele oma jälje. Oleme tugevalt trenni teinud, aga tulemused seda kahjuks ei peegelda,» tõdes Kalev Heli.

Pärast põgusat puhkust hakkavad aerutajad valmistuma esimesel septembril Viljandi järvel peetavateks maratonidistantsi meistrivõistlusteks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles