Lauluväljaku konkursi žürii valis välja kolm tööd

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konkursi žürii tööd juhtis Viljandi peaarhitekt Margus Maiste.
Konkursi žürii tööd juhtis Viljandi peaarhitekt Margus Maiste. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Viljandi lauluväljaku arhitektuurikonkursile esitati üheksa tööd ning žürii on neist välja valinud kolm paremat, mida näidatakse ja auhinnatakse nädala pärast.

Viljandi peaarhitekt Margus Maiste ütles, et väljavalitud tööd on tähestikulises järjekorras «Aspi­riin», «Kõlakoda» ja «Lauluaeg».

See, millised arhitektid on ühe või teise töö taga ja millised need lahendused väja näevad, saab selgeks teisipäeval, 3. juulil kell 13 linnavalitsuse Laidoneri plats 5 maja esimese korruse saalis. Seal kuulutatakse välja ka konkursi võitja.

Võitjat ootab 4000 euro suurune preemia ja ehitusprojekti koostamise leping. Teise koha omanik saab 3000 ja kolmas 2000 eurot.

Kava kohaselt peaks aasta pärast olema Viljandi lauluväljaku kohal varikatus ning seal, kus praegu kulgeb kruusatee, on hoopis muldvall, mille sisse on ehitatud ruumid. Veel käesoleva aasta lõpul algava ehituse hinnaks on prognoositud ligi 1,1 miljonit eurot­.

Maiste selgituse järgi ehitatakse ümber suurem osa lauluväljakust. Lauljatele rajatakse uus astmestik, samuti tuleb täiesti uus tantsuplats. Astmestiku kohale ehitatakse varikatus, mis osaliselt kõrguks ka tantsuplatsi kohal. Pingid jäävad enam-vähem samale kohale, kus need on praegugi.

Kõige suurem muudatus ootab väljaku seda külge, mis jääb Hariduse tänava poole.
Et sellest kohast kujutluspilti luua, soovitas Maiste vaadata lauluväljakult lossimägede poole jäävat teetammi. «Umbes samasugune tuleb ka lauluväljaku teisele küljele,» ütles ta.

Uue tammi sisse rajatakse WC-d külalistele ja riietusruumid esinejatele. Loodava tammi tagant hakkab kulgema tee, mida mööda pääseb lauluväljakult Hariduse tänavale.

Lauluväljaku ehitamise plaanid on siiski üsna algusjärgus. Linnale on kinnitatud, et ehituseks on euro­abina võimalik saada maksimaalselt 1,2 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles